Πανελλήνιο αποτροπιασμό προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

Πανελλήνιο αποτροπιασμό προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

Πανελλήνιο αποτροπιασμό προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 905 ΦΟΡΕΣ

Δάσκαλοι που... δίδασκαν και νόμο δεν κρατούσαν

Αηδία, αποτροπιασμό αλλά και οργή σε βάρος των εκπαιδευτικών, έχει προκαλέσει η περίπτωση των δύο εκπαιδευτικών που ενώ υπηρετούσαν σε σχολεία της Δωδεκανήσου, φέρονται να παρενόχλησαν μαθήτριές τους, με μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και με υπονοούμενα την ώρα του μαθήματος.

Η αποκάλυψη της «Ροδιακής» έκανε χθες τον γύρο της Ελλάδας, ενώ με έκδηλο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης σε πειθαρχικό αλλά και σε δικαστικό επίπεδο.

Και οι δύο περιπτώσεις, για παρενόχληση ανήλικων μαθητριών από τους ίδιους τους καθηγητές τους, προβληματίζουν έντονα την τοπική μας κοινωνία, καθώς δεν είναι οι μοναδικές. Ένας ακόμα εκπαιδευτικός είχε καταδικαστεί πρόσφατα για παρόμοιο περιστατικό πριν από μερικές εβδομάδες, για παρόμοια περίπτωση με μηνύματα σε μαθήτριά του.

Η πρώτη περίπτωση διαδραματίστηκε στο νησί της Καλύμνου. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η δικογραφία η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, ένας καθηγητής ηλικίας 32 ετών, εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητριών που έγιναν, να είναι ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου στάλθηκαν άσεμνα, αισχρά και άκρως σεξιστικά κείμενα, σε ανήλικες μαθήτριες!.

Τα μηνύματα που έστειλε στις ανήλικες μαθήτριες (τουλάχιστον δύο) ο 32χρονος καθηγητής του, προκαλούν σοκ σε όσους τα διάβασαν και ενημερώθηκαν σχετικά.

Τίποτα δεν σεβάστηκε ο συγκεκριμένος, ο οποίος μάλιστα αρχικά πήγε να «θολώσει» την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι το κινητό τηλέφωνο από το οποίο έφυγαν τα αισχρά αυτά μηνύματα δεν ήταν δικό του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά καθηγητή 30 περίπου ετών που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα εκτός πόλεως Ρόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις καταγγελίες, ο 30χρονος καθηγητής, μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ’ ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου, χρησιμοποιώντας ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα.

Το γεγονός αυτό πολύ γρήγορα προκάλεσε την οργή των ίδιων των μαθητών και στην συνέχεια των γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν αρχικά την διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι τότε, με απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης, μετακινήθηκε από το σχολικό συγκρότημα όπου υπηρετούσε ο εν λόγω καθηγητής και μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Αν αποδειχθούν οι καταγγελίες, τότε και ο καθηγητής της Ρόδου θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον συνάδελφό του από την Κάλυμνο ο οποίος τέθηκε αμέσως εκτός εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη