Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κολυμβητήριο του ΝΟΡ

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κολυμβητήριο του ΝΟΡ

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κολυμβητήριο του ΝΟΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 910 ΦΟΡΕΣ

Σε συνεργασία της Περιφέρειας και του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και των κτηριακών υποδομών του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, θα περιλαμβάνει ο πρώτος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προωθεί η περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης των νησιών.

Η επιλογή έγινε, λόγω της περίοπτης θέσης των εγκαταστάσεών του, που αποτελούν εμφανές σημείο για τον επισκέπτη κατά την εν πλω είσοδό του στο νησί. Όπως δήλωσε προχτές ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος εντός των ημερών και μετά από συνεννόηση με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου θα καταρτιστεί το κείμενο του διαγωνισμού και θα ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία ώστε να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πάνω σε αυτό το κείμενο θα «πατήσουν» και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί που προωθεί η περιφέρεια, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.
Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Κωπηλατικά Νέα» (τεύχος 13) η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου (Ν.Ο.Ρ.) χρονολογείται από το 1924.

Την αφετηρία του Ναυτικού Αθλητισμού, στη Ρόδο, χάραξε ο εκ Σύμης Ζαχαρίας Ζαχαριάδης. Μετά το 1924 άρχισε στη Ρόδο η νέα εποχή του γενικού αθλητισμού , με επικεφαλής τον Δωριέα και τον αναδιοργανωμένο Διαγόρα, τα Ελληνόπουλα άρχισαν να εισδύουν στον Ναυτικό Όμιλο, να δημιουργούν τα δικά τους πληρώματα και να διαπρέπουν Ο όμιλος αρχικά ονομάστηκε αναγκαστικά λόγω Ιταλικής κατοχής «Τσίρκολο Ναούτικο ντι Ρόδι» (Ναυτικός Όμιλος Ρόδου), μετά δε την ανέγερση των κτιρίων του πήρε την ονομασία «Μαρεκιάρο».

Χάρη στο κύρος του Διοικητικού του Συμβουλίου και της απόλυτης σοβαρότητας του συνόλου των Ελλήνων μελών του και του τρόπου διοίκησης και διαχείρισής του, ο Όμιλος προικοδοτήθηκε από τον Μάριο Λάγκο, με το σημερινό κτίριο του Ομίλου το Κέντρο «ΕΛΛΗ», ολόκληρο το περιβαλλόμενο κτίριο και με πολύ αδρή κρατική επιχορήγηση. Είχε κινητή περιουσία αξιόλογη από εφόδια τεχνικά, εξάρτησης λέμβους προπονήσεων και αγώνων, τετράκωπους, δίκωπους, χελώνες, κότερα αγώνων και βοηθητικά ψαρικής.

Άγρυπνος φύλακας και συντηρητής της περιουσίας του Ομίλου ήταν ο ακαταμάχητος κλητήρας του Δημήτρης Β. Μαντικός. Στις 24 Ιουλίου 1926, η «Μαφάλδα» (τετράκωπος) του Ν.Ο.Ρ. τερμάτισε πρώτη στους κωπηλατικούς 1.500 μ. νικώντας το πλήρωμα της Ιταλικής «Ιολάνδας».

Τη Μαφάλδα αποτελούσαν οι: Ζαχαριάδης (πλοηγός), Ι. Παντελίδης, Σ. Ε. Καλαμπίχης, Αντώνης Γιακουμάκης και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Διάκος, ως πλήρωμα. Ο Όμιλος διαπρέπει μέχρι το 1937, οπότε ο ερχομός της λαίλαπας του τυράννου Ντε Βέκκι σάρωσε και αυτόν, όπως όλα τα σχολικά και εξωσχολικά ιδρύματα.

Τον Απρίλιο του 1947 οι Κ. Νικητιάδης, Χαρ. Μαυρογένης (αντιπλοίαρχοι Β.Ν.), Δημ. Σαματζόπουλος (Αν/χος Λιμενικός), Γιάννης Καλιακμάνης (λοχαγός), Θ. Κυριάκης (διευθυντής Δ.Ε.) και Ν. Νεοφύτου (γυμναστής) ίδρυσαν τον Ν.Ο.Ρ., ο οποίος και στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις του «τέως» Μαρεκιάρο.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών