Υπόμνημα με προτάσεις για την οδική ασφάλεια

Υπόμνημα με προτάσεις για την οδική ασφάλεια

Υπόμνημα με προτάσεις για την οδική ασφάλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 193 ΦΟΡΕΣ

Κατατέθηκε από την ΕΥΘΥΤΑ στον βουλευτή Μ. Κόνσολα

Στην προγραμματισμένη συνάντηση, χθες 24 Μαρτίου 2015, με τον Βουλευτή κ. Μάνο Κόνσολα, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, το Δ.Σ της ΕΥΘΥΤΑ ανέλυσε το πρόβλημα του οδικού δικτύου και καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα με τις ανάλογες προτάσεις μια θεματολογία ενδιαφέροντος, όπου μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση κατέληξαν οι δύο πλευρές σε τρείς (3) βασικές πρωτοβουλίες- δράσεις που ενισχύουν τους στόχους της ΕΥΘΥΤΑ που επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη των οδικών ατυχημάτων και στην εγρήγορση των πολιτών κατά αυτής της μάστιγας.

1. Στην συμβολή του Βουλευτή στη δυνατότητα διεύρυνσης των μαθημάτων που διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Παιδαγωγικό Τμήμα με το μάθημα της «οδικής ασφάλειας» με την αρωγή του καθηγητή Γιώργο Κανελλαΐδη, υπεύθυνου του Εργαστηρίου Οδοποιίας του Ε.Μ.Π. Αυτό θα συμβάλλει ώστε η «οδική ασφάλεια» να περάσει στα σχολεία ως μάθημα με τις ευεργετικές του διαστάσεις στην αγωγή των παιδιών.

2. Στην επικοινωνία του Βουλευτή με την Επιτροπή της Βουλής για την οδική ασφάλεια ώστε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής με όλους τους εμπλεκόμενους μόνο για τα θέματα της Ρόδου ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση αυτής της «γάγγραινας» της εποχής σε επίπεδο υπηρεσιακών επεμβάσεων και δράσεων.

3. Στη συνέχιση της συνεργασίας του Βουλευτή με την ΕΥΘΥΤΑ ώστε τα θέματα της οδικής ασφάλειας να βρίσκονται στην επικαιρότητα και να επιδιώκεται διαρκώς από όλες τις πλευρές η επιδίωξη και η ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσεων.

Γιατί, το να προλαβαίνεις ένα ατύχημα ένα αγαθό, το να ζώσεις μια ζωή είναι δώρο Θεού.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς