Ενίσχυση απόρων πολιτών για το Πάσχα

Ενίσχυση απόρων πολιτών για το Πάσχα

Ενίσχυση απόρων πολιτών για το Πάσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Από το Δήμο Καλύμνου

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου, αποφάσισε να ενισχύσει τους άπορες δημότες του νησιού με τροφές αναγκαίες για τη διατροφή τους, προϋπολογισμού 5.000 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας: «Στο πλαίσιο της ως άνω αναφερόμενης δραστηριότητας που καλείται να υλοποιήσει η υπηρεσία μας, ήδη υπάρχει πρόταση για αναμόρφωση του σχετικού κωδικού πληρωμών επί του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Εντός αυτής της πραγματικότητας, η υπηρεσία μας αναμένει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της αναμόρφωσης στο συγκεκριμένο σημείο του τρέχοντος προϋπολογισμού του Δήμου και επιπλέον την έγκριση της συγκεκριμένης δραστηριότητας η οποία συνίσταται στην κατάρτιση σχετικού καταλόγου 50 δικαιούχων με κριτήρια αμιγώς υπηρεσιακά, επικεντρωμένα στην εισοδηματική κατάσταση οικογενειών με ανήλικα παιδιά από το μητρώo του προγράμματος απροστάτευτων τέκνων που υλοποιεί η υπηρεσία μας.

Ο κατάλογος ήδη συντάσσεται από την υπηρεσία μας, θα τεθεί εντός των ημερών ενώπιον όλων των μελών της οικονομικής επιτροπής προς έγκριση και στη συνέχεια για την υλοποίηση όλων των σχετικών προβλεπόμενων διαδικασιών προμήθειας των υλικών και διανομής στους δικαιούχους.

Τονίζεται ότι τα κριτήρια ένταξης δικαιούχων στη συγκεκριμένη δραστηριότητα εστιάζονται στην κατηγορία μονογονεϊκών οικογενειών, οικογενειών όπου πιστοποιημένα αποδεικνύεται η αδυναμία ενός εκ των δύο γονιών για λόγους αναπηρίας, χρόνιας ανεργίας κ.τ.λ. και όλα αυτά να αποδεικνύονται στην εισοδηματική κατάσταση είναι εντός του πλαισίου της απορίας – οικονομικής αδυναμίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Βασική προϋπόθεση όλων των ανωτέρω, είναι η ρητή και κατηγορηματική απόδειξη ότι για ένταξη στον σχετικό κατάλογο, η υπηρεσία μας –μέσα από την χρόνια λειτουργία της- θα διαθέτει όλα τα κατά νόμο απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία της οικονομικής, εισοδηματικής και οικογενειακής κατάστασης των δικαιούχων.

Τέλος, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεργασίας με συμπολίτες μας που ασκούν φιλανθρωπικό έργο με αντίστοιχες δραστηριότητες, με σκοπό να αποφευχθεί η σύμπτωση παροχής αρνιών σε οικογένειες συμπολιτών μας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων με τον κ. Σακελλάρη Ζερβό να ξεκαθαρίζει ότι «είμαι αντίθετος στην διανομή τροφίμων από τον Δήμο. Αυτό θα έπρεπε να γίνεται από την εκκλησία για λόγους που έχω αναφερθεί κατά το παρελθόν. Να δώσει τα χρήματα ο Δήμος στην Μητρόπολη και εκείνη να κάνει την διανομή».

Όσο για τον κ. Δημήτρη Διακομιχάλης υποστήριξε: «Να γίνεται διασταύρωση ώστε να μην παίρνει ο δικαιούχος δυο φορές. Υπάρχει λίστα στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας με 180 περίπου δικαιούχους. Να δοθούν σε όλους και όχι μόνο σε πενήντα».

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Μαστροκούκος αναρωτήθηκε «με ποια κριτήρια θα επιλεχθούν οι πενήντα από υη λίστα των 180 με 200 ατόμων; Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι ο συμπολίτης που θα δωρίσει αρνιά θα συμπληρώσει τα υπόλοιπα άτομα;» για να επανέλθει ο κ. Διακομιχάλης τονίζοντας ότι «εγώ θα ψηφίσω θετικά εφόσον δοθούν σε όλους και όχι μόνο σε πενήντα».

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σακελλάρης Ζερβός, Μιχάλης Λελέκης, Ιωάννης Μαγκάκης, Ιωάννης Μαστροκούκος, Εμμανουήλ Μουσελλής, Σακελλάριος Χούλης μειοψήφησαν.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»