Οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ για τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμΕΑ), εγκρίθηκαν, τη Δευτέρα το βράδυ, ομόφωνα, από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και, παράλληλα, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης, κ. Δημήτρη Τσίκκη, ότι στο επόμενο διάστημα θα έρθουν μειώσεις και για τη Ρόδο και την Ιαλυσό.

Όπως είπε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, είναι γεγονός ότι θεωρείτο ότι η Ρόδος και η Ιαλυσός έχουν πιο ακριβό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΡ και δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις τους να μειώσουν το κόστος σ’ αυτές τις δημοτικές κοινότητες και να αυξήσουν κατά τι στις υπόλοιπες, όπου τα τιμολόγια είναι πολύ χαμηλά, ώστε να έρθουν πιο κοντά.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι φορτώθηκαν πολλά και ότι θα επανέλθουν με νέα τιμολογιακή πολιτική.

Ειδικότερα για το θέμα, που έχει να κάνει με τη μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ για τους οικιακούς καταναλωτές και τα ΑμΕΑ είπε ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό από τα ΚΕΠΑ.

Ανέφερε ότι πρόκειται για 1500 μετρητές και έβαλαν όριο τα 75 ευρώ ανά μετρητή που αντιστοιχούν, περίπου, σε 800 λίτρα νερού την ημέρα. Μάλιστα, το κόστος των μειώσεων αυτών για την Επιχείρηση ανέρχεται στα 40 χιλιάδες ευρώ.

Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Τσίκκης, επειδή δέχθηκαν και αιτήσεις από οικογένειες που έχουν δύο ΑμΕΑ, πρότειναν να πάνε το όριο για το πραγματικό εισόδημα στα 25 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, από την πλευρά του, συνηγόρησε στα παραπάνω, λέγοντας ότι είναι το μοναδικό που μπορεί να κάνει ο Δήμος για να βοηθήσει τους συμπολίτες μας αυτούς.

Ένταση επεκράτησε κάποια στιγμή με τον Αντιπρόεδρο του δ.σ. και πρώην Δήμαρχο Ιαλυσού, κ. Σάκη Στάγκα, και τον Αντιδήμαρχο κ. Δώρο Κωνσταντίνου, με τον τελευταίο να κάνει κριτική σε πρώην Δημάρχους που, όπως είπε, επέλεγαν την τιμολογιακή πολιτική με βάση την ανταποδοτικότητα που ήθελαν.

«Τότε που ήσασταν Δήμαρχος εσείς σας βόλευε. Οι απόψεις είναι αλά καρτ!», του είπε ο κ. Κωνσταντίνου με τον κ. Στάγκα να αντιδρά.

Από πλευράς των ΑμΕΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους, κ. Μανόλης Ζηδιανάκης, που ήταν παρών, χαιρέτισε την απόφαση και παρακάλεσε να λαμβάνεται υπόψη μόνο το φορολογητέο εισόδημα και όχι τα επιδόματα, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.