Έκλεισαν την τουριστική αστυνομία στη Ρόδο μόλις άνοιξε η σεζόν

Έκλεισαν την τουριστική αστυνομία στη Ρόδο μόλις άνοιξε η σεζόν

Έκλεισαν την τουριστική αστυνομία στη Ρόδο μόλις άνοιξε η σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

Κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα ξαναλειτουργήσει

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ρόδου προκαλεί η καθυστέρηση λειτουργίας του τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η τουριστική μας σεζόν έχει ξεκινήσει κι ενώ τα προβλήματα τα οποία χρήζουν αστυνόμευσης και επιτήρησης από την πλευρά των διωκτικών αρχών είναι τεράστια, εν τούτοις στο τμήμα τουριστικής αστυνομίας Ρόδου έχει μπει «λουκέτο» και κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Έμποροι, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, γνωρίζουν εκ των πραγμάτων ότι η παρουσία των στελεχών της τουριστικής αστυνομίας σε καίρια σημεία, είναι καθοριστική και σημαντική τόσο για τους ίδιους όσο και για τους τουρίστες.

Ειδικά στην περίπτωση της Παλιάς Πόλης, έτσι όπως είχε λειτουργήσει η τουριστική αστυνομία τα τελευταία χρόνια, είχε καταφέρει να μειώσει στο ελάχιστο τις περιπτώσεις που αφορούσαν τις παρενοχλήσεις τουριστών (άγρα πελατών) οι οποίες παρουσίαζαν τριτοκοσμική εικόνα στο νησί μας.

Επίσης, η παρουσία αστυνομικών στην διάρκεια του 24ωρου σε καίρια σημεία, δημιουργούσε εκ των πραγμάτων μια εικόνα ασφαλείας για τους χιλιάδες των τουριστών

Θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα
Σε περίπτωση που τελικά το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας στη Ρόδο παραμείνει κλειστό και τις επόμενες μέρες, οι καταστηματάρχες θα ζητήσουν επίσημα δια μέσω του οργάνων και των φορέων που τους εκπροσωπούν να γίνει παρέμβαση όπου απαιτείται έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην δημιουργηθούν τα συνήθη προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, θα ενημερωθεί άμεσα ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Περιφερειάρχης και οι βουλευτές μας, για να ζητήσουν έτσι την άμεση στελέχωση και λειτουργία της αστυνομικής αυτής υπηρεσίας η οποία εκ των πραγμάτων είναι απόλυτα χρήσιμη για την πάταξη της παραβατικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο