Με... μπαλώματα δεν λειτουργεί το ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Με... μπαλώματα δεν λειτουργεί  το ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Με... μπαλώματα δεν λειτουργεί το ΕΚΑΒ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του μήνα που διανύουμε το ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου καθώς το κράτος των Αθηνών εξακολουθεί να κινείται σε λογικές εκτός πραγματικότητας και να προωθεί ημίμετρα, αντί για ουσιαστική λύση ενός ζητήματος που έχει να κάνει με τις ίδιες τις ζωές των νησιωτών μας.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ στη Ρόδο παραμένει ανοχύρωτο, η διοίκηση του ΕΚΑΒ , δεν προχώρησε στην άμεση τοποθέτηση των ατόμων που απαιτούνται για να λειτουργήσει σωστά η νευραλγική αυτή υπηρεσία στη Ρόδο.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Υγείας για μια ακόμα φορά αφήνει στο έλεος του Θεού, τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα και τις δομές υγείας που ειδικά στην τουριστική περίοδο θα έπρεπε να είχε φροντίσει να ενισχυθούν, προκειμένου έτσι να καλυφθούν με ασφάλεια όλα τα περιστατικά που παρουσιάζονται.

Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ρόδου και των μικρών νησιών του νομού μας, αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις στο ΕΚΑΒ της Ρόδου όπου για μια ακόμα φορά η Κεντρική Υπηρεσία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα η τοπική μας κοινωνία θα βιώσει τις ελλείψεις και τις παραλείψεις αυτές με τον χειρότερο τρόπο.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Ρόδου κος Δημήτρης Ρουσσάκης, διευκρίνισε ότι τελικά μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το ΕΚΑΒ υπέγραψε την απόσπαση δύο μόνο υπαλλήλων, αντί των 20 συνολικά που έχουν ζητήσει για τη Ρόδο, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η υπηρεσία.

Σημείωσε επίσης ότι έχουν θέσει τους πάντες σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, προ των ευθυνών τους.

Σημειώνουν ότι η κατάσταση αυτή της απαξίωσης δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί και προειδοποιούν ότι αν δεν ενισχυθεί ο τομέας του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με τα άτομα που χρειάζονται, τότε η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας