H αναπαράσταση των Θείων Παθών

H αναπαράσταση των Θείων Παθών

H αναπαράσταση των Θείων Παθών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Με τη βοήθεια του Δήμου θα τηρηθεί και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης των Θείων Παθών στην οδό Ομήρου στη Μεσαιωνική Πόλη που, κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Εβδομάδα, έρχεται να συμβάλει στη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί.

Όπως επεσήμανε, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, από το 1957, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου, στον Άγιο Φανούριο, η οικογένεια Καρίπη στήνει κάθε χρόνο την αναπαράσταση των Θείων Παθών.

Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε ως τάμα του Σπύρου Καρίπη και τη συνέχισε η οικογένεια. Φέτος, όμως, υπήρξε ένα πρόβλημα καθώς χρειάζονται βοήθεια για το στήσιμο της δομής και έπειτα από ενημέρωση που έγινε στο Δήμο, με εντολή του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, παρενέβη άμεσα για να βοηθήσει τον ιδιώτη να σηκώσει στις καμάρες τις εικόνες της αναπαράστασης.

Έτσι, λοιπόν, εδώ και τρεις ημέρες τα συνεργεία του Δήμου βοήθησαν την οικογένεια Καρίπη γι’ αυτό αφού δημιουργούν μία μοναδική παρέμβαση στη Μεσαιωνική Πόλη όπου ως γνωστόν το κλίμα εκεί, τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι μοναδικό.

Ο κ. Χατζηιωάννου, δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τον κ. Γιώργο Καρίπη και όλη την οικογένεια αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν, αφού χρειάστηκε να συμβάλουν και αρκετοί ιδιώτες οι οποίοι με πολύ μεγάλη προθυμία το έπραξαν.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου