Ξεκίνησαν οι ανατινάξεις χθες στις “Κάτω Πέτρες”

Ξεκίνησαν οι ανατινάξεις χθες στις “Κάτω Πέτρες”

Ξεκίνησαν οι ανατινάξεις χθες στις “Κάτω Πέτρες”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 468 ΦΟΡΕΣ

Θα θρυμματιστούν αρκετοί βράχοι για λόγους ασφαλείας

Ξεκίνησαν χθες οι προγραμματισμένες ανατινάξεις στην περιοχή Κάτω Πέτρες, προκειμένου να αφαιρεθούν οι επικίνδυνοι βράχοι που έχουν διαπιστωθεί ύστερα απο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Οι κατολισθήσεις που τα τελευταία χρόνια ήταν ολοένα και πιο έντονες, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, δείχνοντας πως οι ανατινάξεις ήταν πλέον μονόδρομος. Η κατάσταση βρισκόταν σε οριακό επίπεδο ενώ υπήρχε κίνδυνος για ατυχήματα.

Έτσι λοιπόν απο χθες το πρωί, μέχρι και αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν δύο ανατινάξεις που αφορούσαν τις προσπάθειες θρυμματισμού βράχων. Για τον λόγο αυτό, εκείνες τις ώρες, παρέμειναν κλειστοί οι δρόμοι στα σημεία:



Α) στο τμήμα της Επ. Οδού Ρόδου-Καμείρου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από το 1ο χλμ της Ρόδου-Καμείρου & συμβολή της με οδό Παπαλουκά έως το 2ο χλμ της Ρόδου Καμείρου

Β) στο τμήμα της Επ. Οδού Ρόδου-Καμείρου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από το 2ο χλμ της Ρόδου-Καμείρου έως το 3,5ο χλμ της Ρόδου-Καμείρου στη συμβολή με οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη).
Αντίστοιχα και σήμερα από τις 9 το πρωί έως και τις τέσσερις το απόγευμα θα είναι οι κλειστοί οι παραπάνω δρόμοι, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι θρυμματισμοί.

Να σημειωθεί πως απο τη διεύθυνση τεχνικών έργων του δήμου, είχε ζητηθεί η κατανόηση των οδηγών αλλά και η πρέπουσα προσοχή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων.

Ωστόσο, ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία από τη μεριά των οδηγών, αφού οι "ουρές" των αυτοκινήτων ξεπερνούσαν το χιλιόμετρο.




ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Τις εργασίες θρυμματισμού βράχων, με χρήση εκρηκτικών υλών, στην περιοχή του Μόντε Σμιθ, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο αυτοψίας που διενήργησε χθες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Περδίκη, τον ειδικό σύμβουλο Χρήστο Γαμβρούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.



«Οι ανατινάξεις βράχων υλοποιούνται σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο του έργου «Άρση επικινδυνότητας κατολισθήσεων Δήμου Ρόδου στην περιοχή Κάτω Πέτρες», προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων στην περιοχή και η διέλευση των οχημάτων από και προς την πόλη της Ρόδου να γίνεται με ασφάλεια» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος.

«Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει εργασίες θρυμματισμού βράχων, συνολικού όγκου 2000 κυβικών, που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέσα στον μήνα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου.







Οι ουρά των αυτοκινήτων χθες ξεκινούσε απο τη Φανερωμένη και κατέληγε στο Μήδεια

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου - Πρώτος σε σταυρούς ο Παναγιώτης Εγγλέζος

Συμβαίνει τώρα: Τροχαίο ατύχημα στη Ρόδου-Λίνδου

Παράταση 13 μηνών για να απομακρυνθούν τα σκάφη

Καθημερινή επιτήρηση με πυροσβεστικά αεροσκάφη πάνω από τα δάση της Ρόδου

Επί τάπητος τέθηκαν στη Ρόδο τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Κώστας Σπανός: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον υπαρκτό κίνδυνο της λειψυδρίας»

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου