Έτοιμο να καταρρεύσει το καμπαναριό στα Μάσσαρι

Έτοιμο να καταρρεύσει το καμπαναριό στα Μάσσαρι

Έτοιμο να καταρρεύσει το καμπαναριό στα Μάσσαρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Τη συνεργασία των αρμοδίων ζητά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μασσάρων, Σπύρος Καλούδης, αναφορικά με το καμπαναριό των Εισοδίων της Θεοτόκου, το οποίο έχει αφεθεί στο έλεος του θεού, ασυντήρητο και έτοιμο να καταρρεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καμπαναριό βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, δίπλα στον κεντρικό δρόμο που περνάει μέσα από τον οικισμό και είναι αυτονόητο ότι μπαίνουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Στην ανοικτή επιστολή του, ο κ. Καλούδης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από το τελευταίο δημοσίευμα στην τοπικό Τύπο σχετικά με το καμπαναριό των Μασσάρων. Έκτοτε και έως σήμερα η κατάσταση όχι απλώς παραμένει σταθερή, αλλά ελλοχεύει κινδύνους για σοβαρό ατύχημα, ακόμα και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Το καμπαναριό τελεί υπό κατάρρευση καθώς επίσης και το παλιό σχολείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, δύο πραγματικά κειμήλια απείρου κάλλους υπό την προστασία και την σκέπη της Εκκλησίας και της Αρχαιολογίας. Αναγνωρίζουμε την σοβαρή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει όλο το Έθνος καθώς και την διάρκειά της.



Όμως θα μπορούσε μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, ή άλλων διαδικασιών (την λύση θα την αναζητήσουν οι ιθύνοντες μόνοι, συνεργαζόμενοι με εμάς ή και με άλλους φορείς) να γίνει άμεσα προσπάθεια για την ανακατασκευή ή ότι άλλο χρήζει των δύο πραγματικά εντυπωσιακών μνημείων ηλικίας εκατό ετών και άνω τα οποία είναι μοναδικά και κοσμούν την Δημοτική μας Κοινότητα.

Παρακαλούμε για την δική σας συνεργασία η οποία θα συμβάλλει στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος, για λόγους ηθικής τάξης στην τοπική κοινωνία, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού μας».

Διαβάστε ακόμη

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς διακινητές στη Σύμη - Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους

«Σάρωσε» σε βραβεία ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός

Με ήπια καιρικά φαινόμενα και λιγότερες βροχές το 2023 για τη Ρόδο

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος