Λιγότερες κατά 7% είναι οι αεροπορικές θέσεις για Ρόδο

Λιγότερες κατά 7% είναι οι αεροπορικές θέσεις για Ρόδο

Λιγότερες κατά 7% είναι οι αεροπορικές θέσεις για Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία

Μειωμένες σε ποσοστό που έφτανε το 7% ήταν στο τέλος Ιανουαρίου οι αεροπορικές θέσεις προς τη Ρόδο για τη φετινή τουριστική περίοδο.


Συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του πρώτου μήνα του χρόνου, η εικόνα δεν ήταν ικανοποιητική καθώς από τα στοιχεία που αποτυπώθηκαν, οι αεροπορικές θέσεις των εταιριών προς το νησί μας ανέρχονταν τότε σε 2.798.258 έναντι 3.021.586 ένα χρόνο πριν.
Βέβαια από τότε μέχρι και σήμερα έχουν παρέλθει δυόμιση ακόμα μήνες, και για το λόγο αυτό οι εκτιμήσεις θέλουν τα δεδομένα να έχουν αλλάξει όχι όμως σε θεαματικά ποσοστά. Ο τελικός αριθμός των τουριστών βέβαια που θα ταξιδέψουν θα εξαρτηθεί και από τις πληρότητες των αεροπλάνων.

Τα αναλυτικά στοιχεία ( τα τελευταία επίσημα που έχουμε) για το πώς διαμορφώνονται οι αεροπορικές θέσεις από κάθε χώρα προς τη Ρόδο φέτος, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο σύλλογος διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου με θέμα την ποιότητα, από τον οικονομολόγο Χαράλαμπο Λουκαρά.

Τα στοιχεία συγκέντρωσε η Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και τα επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ, αποτυπώνοντας όλο το φάσμα των χωρών-αγορών της Ρόδου. Πάντως από αυτά προκύπτει ότι πτωτικά κινούνταν και οι αεροπορικές θέσεις για την Κω σε ποσοστό 6% , ενώ στον αντίποδα βρίσκονταν άλλες περιοχές όπως η Σαντορίνη και η Σκιάθος με την πρώτη να καταγράφει αύξηση σε ποσοστό 34% και η δεύτερη αύξηση σε ποσοστό 29%!.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διαχωρισμός που γίνεται σε ότι αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία, τις χώρες που κατέγραψαν σημαντική πτώση φέτος και για την περιοχή μας. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις και από τις δύο χώρες συνολικά ανέρχονταν σε 393.754 έναντι 684.824 πέρσι νούμερο που αποτυπώνει την υστέρηση από τις δύο χώρες.

Για την Κω τα νούμερα ήταν 169.699 φέτος έναντι 180.868 πέρσι. Με βάση λοιπόν την αναλυτική κατάσταση, το Top των 20 χωρών προέλευσης αεροπορικών θέσεων για τη Ρόδο φέτος περιλάμβανε στο τέλος Ιανουαρίου κατά σειρά τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Τσεχία, την Ελβετία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η Γερμανία βρισκόταν στην πρώτη θέση πριν από δύο μήνες σε ότι αφορά τον αριθμό των αεροπορικών θέσεων με την Αγγλία να την ακολουθεί κατά 9.000 θέσεις λιγότερες, καταλαμβάνοντας όμως και οι δύο από 14% του συνόλου των θέσεων στα αεροπλάνα προς Ρόδο.

Τα τρία πρώτα αεροδρόμια της Γερμανίας από τα οποία θα σημειωθεί η περισσότερη κίνηση είναι του Μονάχου της Φρανκφούρτης και του Ντίσελντορφ, ενώ τα αντίστοιχα τρία πρώτα αεροδρόμια της Αγγλίας είναι του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, του Μάντσεστερ και του Στάνστεντ στο Λονδίνο.
Σε ότι αφορά τα αεροδρόμια της Ρωσίας στις τρεις πρώτες θέσεις κατατάσσονται, το Βνούκοβο της Μόσχας με 106.496 αεροπορικές θέσεις, της Αγίας Πετρούπολης με 99.122 θέσεις και το Ντομοντέντοβο της Μόσχας με 85.893 θέσεις.

Τέλος στην Ιταλία, τα τρία πρώρα αεροδρόμια σε αεροπορικές θέσεις ήταν στις 31 Ιανουαρίου το Φιουμιτσίνο της Ρώμης, με 39.808 θέσεις του Μιλάνου με 32.782 και της Μπολόνια με 29.581 αεροπορικές θέσεις. Σε γενικές γραμμές για το 2015 παρατηρείται μείωση των προγραμματισμένων αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό κατά 2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο προγραμματισμό το 2014.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά