Λαϊκή συνέλευση για το ακτοπλοϊκό στην Κάσο

Λαϊκή συνέλευση για το ακτοπλοϊκό στην Κάσο

Λαϊκή συνέλευση για το ακτοπλοϊκό στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση παρουσία της Δημάρχου Κάσου κ. Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των τέως Δημάρχων Γεωργίου Παπαγεωργίου, Δημητρίου Ερωτόκριτου, των εκπροσώπων των φορέων και των αρχών της νήσου και πλήθος λαού, με μοναδικό θέμα το μείζον πρόβλημα της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κάσου.

Πρόεδρος ορίστηκε ο ιατρός και πρόεδρος του Δ.Σ. Κάσου κ. Νικόλαος Συμσερίδης και στη γραμματεία που συστάθηκε συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Μαρίνος, η κ. Βιβή Πομποδάκη και η κ. Ελένη Κωνσταντινίδου που κράτησαν τα πρακτικά της Συνέλευσης.

Μετά την εισαγωγή του θέματος από την κ. Δήμαρχο και τις προτάσεις της, εξέθεσαν τις απόψεις τους οι τέως Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι αρκετοί πολίτες:

Ακολούθησε ψηφοφορία επί των προτάσεων. Οι προτάσεις που ψηφίστηκαν είναι οι παρακάτω:
1. Επανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων επί άλλης βάσεως, δηλαδή εκτός από το δρομολόγιο Πειραιά-Κάσου και Κάσου -Πειραιά να συνδεθεί επί καθημερινής βάσεως ή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα η Κάσος με την Κρήτη (Ηράκλειο και Σητεία), η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους για λόγους υγείας δεδομένου ότι για να μεταβείς στη Σητεία απαιτούνται 2 ώρες περίπου, ενώ για τη Ρόδο πάνω από 7 ώρες. Επίσης η τροφοδοσία της Κάσου και οι αγορές των Κασίων γίνονται κατά κύριο λόγω από ‘κει.

Προτάθηκε από τη Δήμαρχο και ψηφίστηκε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Χάλκη-Ρόδος και επιστροφή. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ανταπόκρισης αυτού του δρομολογίου με τα δρομολόγια από το λιμάνι Ηρακλείου προς Πειραιά.

2. Για να σταματήσει η δυσφήμιση του λιμανιού της Κάσου να ανατεθεί σε ειδικό να μελετήσει το φάκελο και να δώσει εγγράφως την βεβαίωσή του για την χωρητικότητα των πλοίων που μπορεί να δεχθεί και που έχουν και την δυνατότητα των ελιγμών για την αγκυροβόλησή τους.

3. Να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Σητείας, Καρπάθου, Χάλκης, Ρόδου.

4. Να αναβαθμιστεί η κατηγορία της γραμμής με Β’ τουλάχιστον κατηγορίας πλοίο.

5. Να διερευνηθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων με στόχο τη μείωση αυτών.
Εκ του Δήμου Κάσου

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη