Ξέμεινε από κατσικάκια η αγορά της Ρόδου

Ξέμεινε από  κατσικάκια η αγορά της Ρόδου

Ξέμεινε από κατσικάκια η αγορά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 694 ΦΟΡΕΣ

Δεν έμεινε ούτε… μπουτάκι στα κρεοπωλεία

Ο καιρός που έδεσε τα πλοία στα λιμάνια αλλά και οι περιορισμένες ποσότητες κρεάτων που προμηθεύτηκαν φέτος τα κρεοπωλεία του νησιού μας, έκαναν… ανάρπαστο από το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, τον παραδοσιακό οβελία, βάζοντας έτσι σε… διαδικασία αναζήτησης δεκάδες συμπολίτες μας.

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ρ» ο εκπρόσωπος του συλλόγου κρεοπωλών του νησιού μας κος Βασίλης Ψυλλάκης, από νωρίς το μεσημέρι εξαντλήθηκαν τα αποθέματα σε οβελία που υπήρχαν σε όλα σχεδόν τα κρεοπωλεία του νησιού.

Παρά τα αποθέματα που υπήρχαν από ντόπια κατσίκια στα κρεοπωλεία ορισμένων σούπερ μάρκετ και όλων σχεδόν των παραδοσιακών κρεοπωλείων της Ρόδου και παρά τις προμήθειες που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες, εν τούτοις εξαντλήθηκαν γρήγορα τα κατσίκια και τα αρνιά με αποτέλεσμα πολλοί από τους καταναλωτές που περίμεναν χθες να κάνουν τις προμήθειες για το Πασχαλιάτικο τραπέζι να μην βρουν τις ποσότητες οβελία που αναζητούσαν.

Ο καιρός, που έδεσε επίσης στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία που επρόκειτο να φέρουν ποσότητες κρέατος στην αγορά της Ρόδου, περιόρισε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα αποθέματα.

Σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, τα πλοία αναμένεται να έρθουν στη Ρόδο και να μεταφέρουν τις ποσότητες κρέατος που έχουν παραγγελθεί (λίγο μετά την 1 το μεσημέρι υπολογίζεται ότι θα έχει γίνει η τροφοδοσία στα Κρεοπωλεία) αλλά κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι τελικά θα καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει.

Διαβάστε ακόμη

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας