«Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη του Ροδιακού λαού στη χθεσινή τραγωδία δίνουν το παράδειγμα»

«Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη του Ροδιακού λαού στη χθεσινή τραγωδία δίνουν το παράδειγμα»

«Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη του Ροδιακού λαού στη χθεσινή τραγωδία δίνουν το παράδειγμα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Τι δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης αναφέρει:

«Αγανάκτηση και Ανθρωπιά. Δύο λέξεις που συμπυκνώνουν μέσα τους όλα όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες στις μεγάλες τραγωδίες στις θάλασσες της Μεσογείου, στην Ιταλία και στη Ρόδο.

Η οργή για τις ευθύνες όσων επιτρέπουν/προκαλούν αυτές τις τραγωδίες είναι τεράστιες. Δεν πρόκειται για αριθμούς. Είναι ανθρώπινες ψυχές αυτές που υποφέρουν και αναζητούν πιο ασφαλή καταφύγια στην Ευρώπη και είναι υποχρέωση όλων μας να δώσουμε λύση.

Μας καλούν με φωνές αγωνίας να βρούμε άμεσα τη λύση. Να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο, θα σταματήσουν τις ανθρώπινες «εκατόμβες» στις θάλασσες μας. Με πράξεις, με συγκεκριμένα έργα και κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ελπίδα αυτή σήμερα κυριαρχεί. Δεν υπάρχει πιο καλό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, από τη προσφορά του ροδιακού λαού, που στάθηκαν όλοι μαζί - εθελοντές διασώστες, στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, των αρμόδιων κρατικών φορέων - στο ύψος των περιστάσεων, παντού: Στην ακτή, στο Νοσοκομείο, στα καταλύματα που φρόντισαν τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας που ναυάγησαν δίπλα στο νησί μας.

Αυτές οι πράξεις αλτρουϊσμού, δείγμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού μας – αυτού στον οποίο στρέφονται για βοήθεια οι πρόσφυγες – δείχνουν σε όλη την Ευρώπη το μοναδικό δρόμο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα: Αλληλεγγύη, συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανθρωπιά. Για να είναι τα τελευταία θύματα πού χάνονται στις θάλασσες, για να σταματήσουν τα ταξίδια απελπισίας. Για να μη χαθεί η ελπίδα της καλύτερης ζωής όλων των ανθρώπων στις όχθες της Μεσογείου».

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη