Συμπληρωματική κατάθεση για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Συμπληρωματική κατάθεση για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Συμπληρωματική κατάθεση για τα δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1113 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες και έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση ένας 46χρονος και μία 30χρονη οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση έκδοσης δανείων με πλαστά έγγραφα από την Εμπορική Τράπεζα, στην οποία επίσης κατηγορούνται 17 άτομα, αρκετά εκ των οποίων αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι (όσοι είχαν εντοπιστεί) απολογήθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Ωστόσο ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για απάτη κατά του δημοσίου, κατηγορία για την οποία ο 46χρονος και η 30χρονη συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους υπεράσπισής τους κ.κ. Κώστα Βαϊνά και Βασίλη Εμμανουηλίδη πέρασαν χθες την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, παραμένοντας σε όσα και την πρώτη φορά είχαν καταθέσει στον ανακριτή Ρόδου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Ροδιακή» ο συνήγορος της 30χρονης κ. Εμμανουηλίδης, «η πελάτισσα του εκτός από το απολογητικό υπόμνημα προσκόμισε και σχετικά έγγραφα με τα οποία ενισχύεται η θέση της περί άρνησης των κατηγοριών όπως αυτές της αποδίδονται».

Ο δικηγόρος Βασίλης Εμμανουηλίδης
Ο δικηγόρος κ. Βασίλης Εμμανουηλίδης

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται δύο άνδρες ηλικίας 56 και 52 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες οι οποίοι ήταν αυτοί που με τη χρήση πληρεξουσίου από πελάτες που έβρισκαν για την πώληση ακινήτων στη περιοχή μας, εκταμίευαν τα χρήματα και τα μετέφεραν στους λογαριασμούς τους. Η συνολική ζημία που υπέστη η τράπεζα από την υπόθεση αυτή ανέρχεται σε 2 εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ.

Στις αρχές Απριλίου 2011 συνελήφθη στη Δράμα 46χρονος ο οποίος επίσης κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Ρόδου.

Ο 46χρονος, ο οποίος ήταν χρόνια κάτοικος εξωτερικού, μεταφέρθηκε στο νησί μας και απολογήθηκε στον ανακριτή όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, όμως παραδέχτηκε ότι είχε κάνει πληρεξούσιο στον 52χρονο προκειμένου να του εκδώσει δάνειο, καθώς ο ίδιος επειδή δεν έκανε φορολογική δήλωση δεν μπορούσε.

Μάλιστα ο 46χρονος εξεπλάγην με την ύπαρξη εκκαθαριστικού στο όνομα του αφού εκείνος ουδέποτε είχε συμπληρώσει φορολογική δήλωση.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 46χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»