Αθώοι για την καντίνα στη Λίνδο

Αθώοι για την καντίνα στη Λίνδο

Αθώοι για την καντίνα στη Λίνδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 461 ΦΟΡΕΣ

Για την άδεια λειτουργίας μίας καντίνας στη Λίνδο που είχε εκδοθεί πριν από επτά χρόνια, βρέθηκαν για δεύτερη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, τα μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου Λινδίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Παλλάς και ο τότε Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η ίδια υπόθεση είχε εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον Ιούνιο του 2014 με κατηγορούμενους μόνο τα μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου Λινδίων τα οποία και αθωώθηκαν.

Έτσι χθες κατά την προδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Ιωάννης Κουμπιάδης, Σταύρος Παναγιωτακόπουλος και Σταύρος Σταυρής, έθεσαν το θέμα ως ένσταση η οποία και έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο, το οποίο και διαχώρισε την δίκη ως προς το πρόσωπο του πρώην δημάρχου Λινδίων Μανώλη Παλλά και του πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Χαράλαμπου Κόκκινου, η οποία και έγινε κανονικά.

Κατά την ακροαματική διαδικασία από την υπεράσπιση αποδείχτηκε με νομικά επιχειρήματα ότι, η ένσταση για την απόφαση λειτουργίας της καντίνας εστάλη μετά την προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία στην Περιφέρεια και ως εκ τούτου ο Γενικός Γραμματέας δεν είχε δικαιοδοσία να κάνει την όποια παρέμβαση.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τόσο τον πρώην δήμαρχο Μανώλη Παλλά όσο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπο Κόκκινο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορούσε την λήψη απόφασης από το τότε δημοτικό συμβούλιο (το καλοκαίρι του 2008) Λινδίων για την άδεια κινητής καντίνας για άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, η οποία ανήκε στην σύζυγο του τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και φερόταν να μην διαθέτει τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο