Επιμένουν για κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες της Ρόδου

Επιμένουν για κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες της Ρόδου

Επιμένουν για κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 775 ΦΟΡΕΣ

Δεν αποκλείουν, πλέον, τις κινητοποιήσεις οι ταξιτζήδες μετά και τη χθεσινή, ομόφωνη, απόφαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου σχετικά με την αλλαγή δύο στάσεων των διώροφων τουριστικών λεωφορείων καθώς διαφωνούν με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει τη στάση απέναντι από το τουριστικό λιμάνι μόνο λίγα μέτρα πιο πέρα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, πριν από μερικές ημέρες, οι εκπρόσωποι του Σωματείου είχαν καταστήσει σαφές ότι διαφωνούν με την πρόθεσή του να μεταφερθεί λίγο πιο πέρα η στάση απέναντι από το τουριστικό λιμάνι καθώς, θεωρούν ότι, σε συνδυασμό με την «έξωσή» τους από την κεντρική θέση μέσα στο λιμάνι όπου βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια, στους «Αγγέλους», «καταστρέφεται το ταξί στο λιμάνι».

Χθες, λοιπόν, εκπρόσωποί τους είχαν μία μικρής διάρκειας συνάντηση με τον Δήμαρχο κατά την οποία έγινε σαφές ότι και οι δύο πλευρές εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις.

Στον αντίποδα, πρόοδος φαίνεται ότι υπήρξε στο θέμα της Λίνδου όπου, ως γνωστόν, αρχικά η δημοτική κοινότητα είχε πάρει την απόφαση να σταθμεύουν μόνο δύο ταξί στην πλατεία, προκαλώντας την αντίδραση του κλάδου.

Τελικά, σύμφωνα με τα όσα είπε, χθες, στους εκπροσώπους τους ο Δήμαρχος, θα τεθεί σε ισχύ απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Λινδίων το 2007 η οποία προέβλεπε τρεις θέσεις ταξί στην πλατεία της Λίνδου, οι ταξιτζήδες ζητούσαν τέσσερις και έτσι βρέθηκε η χρυσή τομή αφού είναι ικανοποιημένοι και μ’ αυτό.

Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται δεν έχει κλείσει το θέμα με τα διώροφα λεωφορεία καθώς το Σωματείο ζητά να γίνει αυτό που αναμένεται να υπάρχει στη νέα κανονιστική ΚΥΑ που θα εκδοθεί, δηλαδή τα λεωφορεία αυτά να σταθμεύουν σε αρχαιολογικό και πολιτισμικό χώρο.

Έτσι, άμεσα, αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως τα όργανα του Σωματείου, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο ή ακόμα και η γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν παρακάτω, κάτι το οποίο, βέβαια, δεν αποκλείει κινητοποιήσεις στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου.
Φωτογραφία από την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου  με τους εκπροσώπους των ταξιτζήδων
Φωτογραφία από την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των ταξιτζήδων

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς