Η κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη

Η κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη

Η κατάσταση που επικρατεί στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

Κύριε Διευθυντά
Στο φύλλο της έγκρισης εφημερίδας σας της 25-4-2015 και στη πρώτη σελίδα διαβάζουμε την έκκληση του αντιδημάρχου κ. Κακούλη που ζητά να τηρηθεί ευλαβικά ο κανονισμός της Παλιάς Πόλης, και στην 11η σελίδα ο κ. Κακούλης ζητά απ’ όλους και τους επιχειρηματίες να έχει η Παλιά Πόλη την εμφάνιση που της αρμόζει.


Σαν κάτοικος και ενεργός πολίτης της Παλιάς Πόλης παίρνω την απόφαση να σχολιάσω την έκκληση του κ. Αντιδημάρχου και να τον βοηθήσουμε και εμείς για την καλύτερη εμφάνιση της Παλιάς Πόλης η οποία και είναι πηγή είσπραξης για τους επιχειρηματίες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους!

Το παιχνίδι της Παλιάς Πόλης είναι ήδη χαμένο όπως και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες δεν τολμήσανε να συγκρουσθούν και να επαναφέρουν τους παραβάτες, όπως των κοινοχρήστων χώρων, όπως τους κράχτες και πολλά άλλα!

Όμως το μπαλάκι της ευθύνης κάποτε πρέπει να σταματήσουν να το πετάνε αλλού αλλά να το κρατάνε όσο και να καίει αυτό και να δίνουν λύσεις και ερωτώ τον κ. Αντιδήμαρχο ευθέως: τι κάνετε ΕΣΕΙΣ κ. Αντιδήμαρχε για τους βομβαρδισμένους πλακόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης που κινδυνεύουν οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες να στραβοπατήσουν και να σκοτωθούν!

Θα μου πείτε την εύκολη δικαιολογία ότι έχουμε κρίση και δεν έχουμε χρήματα. Αν δεν φταίει η αδράνεια και η αδιαφορία και πράγματι φταίει η έλλειψη χρημάτων τότε σας κάνω μια πρόταση!

Κάνετε μια έκκληση στους επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης, να προσφέρουν από 10 ή 20 ευρώ να συνεισφέρουν όλοι για την πλακόστρωση του δρόμου για να περπατάνε με σιγουριά μόνιμοι κάτοικοι, και τουρίστες. Χωρίς φόβο!

Και έτσι θα διαπιστώσετε ποιοι προσφέρουν και αγαπούν την Παλιά Πόλη αφού κερδίζουν από αυτήν και ποιοι θα αρνηθούν να προσφέρουν αποβλέποντας ΜΟΝΟ πώς θα κερδίσουν και μάλιστα μέσα από τους κράχτες και την παραβίαση των κοινοχρήστων χώρων τους.

Σας ερωτώ επίσης. Τι κάνετε εσείς σαν νέα δημοτική αρχή για τους κράχτες και τους παραβάτες των κοινοχρήστων χώρων; Αφού ούτε τις διαχωριστικές γραμμές δεν χαράξατε φέτος; Οπωσδήποτε είναι και ευθύνη της Αστυνομίας. Κάνετε καμία συνεργασία ώστε μαζί τους να συμπράξετε για την πάταξη των παρανόμων για την καλύτερη εμφάνιση της Παλιάς Πόλης;

Κάνατε κ. Αντιδήμαρχε μια βόλτα στην οδό Σωκράτους στο ύψος του Πλατάνου και διασταύρωση της οδού Απελλού να δείτε το χάλι και το κλείσιμο του δρόμου από παράνομα τραπεζοκαθίσματα που δυσκολεύουν τους τουρίστες για την άνετη διέλευσή τους και δεν μπορούν να θαυμάσουν το μεγαλείο της Παλιάς Πόλης!

Κάνατε κ. Αντιδήμαρχε μια βόλτα επί της οδού Ορφέως να δείτε πόσοι παραβιάζουν τους κοινόχρηστους χώρους;

Περάσατε από την πλατεία Ιπποκράτους να δείτε τους κράχτες με το κασκέτο που προσβάλουν την όψη όλης της πλατείας; Τι κάνετε γι’ αυτό; Θα κάνετε προσπάθεια με την Αστυνομία για να λείψει αυτό το αίσχος;

Περάσατε από την οδό Πραξιτέλους να δείτε πόσο στριμώχνεται ο κόσμος και από την Εβραίων Μαρτύρων; που γίνεται το έλα να δεις; Και δεν θα είναι περίεργο όταν δούμε και ελαφάκια ή κατσικάκια ή γουρουνάκια στην πλατεία αφού υπάρχουν άλλα πτηνά και παπαγάλοι και δεναπομακρύνονται εις βάρος της δημόσιας υγείας, και της ηχορύπανσης από αυτά την ημέρα;

Κύριε Αντιδήμαρχε, αναλάβετε την ευθύνη της εφαρμογής του νόμου πρώτα ΕΣΕΙΣ για να υπακούσουν στην έκκλησή σας και οι υπόλοιπο παραβάτες και μη!

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε την παροιμία που λέει ότι και ο Άγιος θέλει φοβέρα! Όμως συνάμα θέλει θάρρος και τόλμη! Γι’ αυτό και εκλεγήκατε.

Βγάλετε και το θάρρος και την τόλμη για να πετύχετε στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, αδιαφορώντας ακόμη και για τις απειλές που πιθανόν να δέχεστε και εσείς και άλλοι αρμόδιοι συνεργάτες σας (ρωτήστε τον κ. Χατζηιωάννου) για να πετύχετε την εφαρμογή του κανονισμού που ζητάτε της Παλιάς Πόλης.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι παραβάτες (νταήδες του γλυκού νερού) που δυστυχώς είναι πολλοί λόγω ατιμωρησίας, θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υποχρεωμένοι πρωτίστως να σεβαστούνε την Παλιά Πόλη αφού κερδίζουν από αυτήν, και θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να υπακούουν στους νόμους χωρίς νταηλίκια, για το καλό της καλής εμφάνισης της Παλιάς Πόλης αλλά και για το καλό όσο δραστηριοποιούνται σε αυτήν και την προστατεύσουν.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Παλιά Πόλη έβγαλε άσχημο όνομα και πολλοί τουρίστες αποφεύγουν να την επισκεφθούν, με το επακόλουθο οικονομικό μαρασμό της.

Ας οργανωθούνε οι σωστοί όσοι και αν είναι αυτοί, για τη σωτηρία της Παλιάς Πόλης και να απομακρύνουν αυτούς που βιάζουν αυτήν για το καλό της Ρόδου. Σας χέρια σας είναι η εφαρμογή του νόμου χωρίς υστεροβουλία και διακρίσεις.

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Αγαπητός Ξάνθης: Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι για «την κλοπή του μέλλοντος» από την ακτιβίστρια Greta Thunberg

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»

Πρωτοπρεσβπυτερις Κυριάκος Μανέττας: Μια χαριτωμένη μοναχική συνοδεία στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου Ραβδούχου στο Άγιον όρος της Μονής Παντοκράτορος

Ελένη Καραγιάννη: Αξιολόγηση και κατάκριση στον δημόσιο βίο

Φίλιππος Ζάχαρης: Οι αγωνιστές των έρημων δρόμων και του βολικού διαδικτύου

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)