9η Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης

9η Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης

9η Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

65 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, παρουσίασε την ιδέα του για πολιτική συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να καταστεί ένα πιθανός πόλεμος μεταξύ των χωρών της αδιανόητος.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε σχετικά:
«Ο εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης στην παρούσα συγκυρία μπορεί να φαντάζει σε κάποιους από ουτοπικός έως περιττός. Από την δημιουργία της Ευρωπαϊκής κοινότητας άνθρακα και χάλυβα το 1952 μέχρι σήμερα έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η Ευρώπη συσσώρευσε χαρές και πικρίες.

Πέρασε στιγμές μεγάλης ευφορίας αλλά και, πρόσφατα, μεγάλης στέρησης. Πρωταρχικό μέλημα του εμπνευστή της Ρομπέρ Σουμάν ήταν η δημιουργία ενός θεσμού συνεργασίας που θα καθιστούσε τον πιθανό πόλεμο μεταξύ των λαών της Ευρώπης αδιανόητο ο Σουμάν είχε πει:

«Η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν». Θα έλεγα «Η Ευρώπη δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες των κινδύνων που την απειλούν». Ας μείνουμε στο πλευρό της Ευρώπης. Πιστεύω ακράδαντα ότι εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη χώρα μας!».

Με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης», στη χώρα μας διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Στην πόλη μας, το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (Αμαράντειος Σχολή) διοργανώνουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 10:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μια γιορτή με παιχνίδια και προβολή ταινιών στην οποία και σας προσκαλούν να συμμετέχετε όλοι.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου