Η Ρόδος σε αφιέρωμα της British Airways

Η Ρόδος σε αφιέρωμα  της British Airways

Η Ρόδος σε αφιέρωμα της British Airways

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος περιλαμβάνεται σε αφιέρωμα τις “British airways” για τις λιγότερο γνωστές ευρωπαϊκές πόλεις που προωθούν τη χρήση του κοινόχρηστου ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης!

Μαζί με τη…Σεβίλλη και το Μπορντώ της Γαλλίας, η βρετανική αεροπορική εταιρία έχει και τη Ρόδο στο μικρό αφιέρωμα που κάνει με αποδέκτες, προφανώς, εν δυνάμει τουρίστες που θέλουν να μάθουν για πόλεις που μπορούν να μετακινούνται με το ποδήλατο αλλά και να βλέπουν τα αξιοθέατα με το ποδήλατο. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι το άρθρο αναφέρει και τις ομορφιές της Ρόδου που μπορεί να απολαύσει κανείς κάνοντας χρήση του κοινόχρηστου ποδήλατου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, η Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ μπορεί να είναι οι πόλεις που πρώτες μας έρχονται στο μυαλό όσο αφορά στη χρήση ποδηλάτου ωστόσο υπάρχουν και άλλες λιγότερο γνωστές ευρωπαϊκές πόλεις που χρησιμοποιούν το κοινόχρηστο ποδήλατο για να προωθήσουν τη δίκυκλη μετακίνηση.


Στη συνέχεια, αναφέρει τη Σεβίλλη, το Μπορντώ και για τη Ρόδο αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Στο Ελληνικό νησί της Ρόδου, σημεία κοινόχρηστου ποδηλάτου υπάρχουν γύρω από τη Μεσαιωνική Πόλη, με ποδηλατικούς γύρους κατά μήκους των τειχών.

Μπορεί κάποιος να ανέβει μέχρι τον αρχαίο ναό και το στάδιο στο λόφο του Μόντε Σμιθ ή κατά μήκος της ακτής και ψηλά μέσα από το δάσος στο μοναστήρι του Φιλέρημου ενώ αξίζει και η προσπάθεια για τη θέα στη δυτική Ρόδο».

Αναφέρει ακόμη ότι η πρώτη Ελληνική Εταιρεία για κοινόχρηστα ποδήλατα, η “Cyclopolis”, σχεδιάζει να βάλει και άλλους σταθμούς σε τοπικά θέρετρα.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή