Στη Ρόδο ο αμερικανός πρέσβης

Στη Ρόδο ο αμερικανός πρέσβης

Στη Ρόδο ο αμερικανός πρέσβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς πρόκειται να επισκεφτεί τη Ρόδο στο τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» ο κ. Πιρς θα βρίσκεται στο νησί μας την Παρασκευή, με αφορμή και την επίσκεψη στη Ρόδο του αμερικάνικου καταδρομικού USS McFaul. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο πλαίσιο της παραμονής του, θα έχει συνάντηση και με τις τοπικές αρχές ενώ το ίδιο βράδυ, θα παραστεί στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί επί του πλοίου για τον εορτασμό των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.


Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος θα τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Πιρς καθώς επίσης και τον αμυντικό ακόλουθο της αμερικάνικης πρεσβείας Ρόμπερτ Πάλμ που θα συνοδεύει τον πρέσβη, αλλά και τον κυβερνήτη του καταδρομικού Μάικλ Γκίντερ.

Το Αμερικάνικο πολεμικό που κατέπλευσε χτες το πρωί στη Ρόδο έδεσε στην Ακαντιά όπου εφαρμόστηκαν και τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.

Το πολεμικό των ΗΠΑ που είναι τύπου Arleigh Burke έχει μήκος 154 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα και βύθισμα 9,4 μέτρα, θα αναχωρήσει από τη Ρόδο το Σάββατο.
Μεταφέρει 33 αξιωματικούς, 38 υπαξιωματικούς και 210 άτομα πλήρωμα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων ήταν και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας το 2008 στη Γεωργία που είχε αποκλειστεί από Ρωσικά στρατεύματα.
Μάλιστα το αμερικανικό καταδρομικό USS McFaul που έφθασε στο γεωργιανό λιμάνι του Μπατούμι στη Μαύρη Θάλασσα ήταν το πρώτο πλοίο που μετέφερε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης στη χώρα.

Ανακοίνωση δήμου Ρόδου
Ο κυβερνήτης του πλοίου Michael Gunther πραγματοποίησε χτες εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο της Ρόδου ενώ κατά τη συζήτηση που έγινε τόνισε ότι η Ρόδος είναι το νησί που προτιμούν τα πληρώματα όλων των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ για ξεκούραση. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο πραγματοποίησε ο κυβερνήτης Michael Gunther του πλοίου USS Mc Faul –DDG 74, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί μας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Tον κυβερνήτη συνόδευε η ναυτική ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και δύο αξιωματικοί του πλοίου.

Η συνομιλία του δημάρχου με τους διακεκριμένους επισκέπτες διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο κρατών και στη σημασία που έχει η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου για την ασφάλεια και την ειρήνη.
Τέλος, τόνισε τον φιλόξενο και ασφαλή χαρακτήρα του λιμανιού της Ρόδου, αλλά και ολόκληρου του νησιού, ως προορισμού για την αναψυχή των πληρωμάτων.

Ο κυβερνήτης και η ακόλουθος ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για τη φιλοξενία και αναγνώρισαν ότι η Ρόδος είναι το νησί που προτιμούν όλα τα πληρώματα, γιατί πράγματι συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία και την ασφάλεια, κάτι που και οι ίδιοι μεταφέρουν τόσο στο Υπουργείο Άμυνας όσο και ιδιωτικά στη χώρα τους, λειτουργώντας ως καλοί πρεσβευτές του νησιού».

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.