Έπιασαν δουλειά οι “κράχτες” στην Παλιά Πόλη

Έπιασαν δουλειά οι “κράχτες” στην Παλιά Πόλη

Έπιασαν δουλειά οι “κράχτες” στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 714 ΦΟΡΕΣ

Σε βαθιά... νιρβάνα βρίσκονται οι τοπικές αρχές

Οι άθλιες εικόνες, που κάνουν χιλιάδες τουρίστες να εξοργίζονται και να δυσανασχετούν καθημερινά, άρχισαν και πάλι να εμφανίζονται στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ιπποκράτους, με τις αρμόδιες αρχές να παραμένουν θεατές του παραλόγου, εξαιτίας της αδυναμίας ή της ανικανότητάς τους να αντιμετωπίσουν (επιτέλους) μια και καλή το ζήτημα με την άγρα πελατών.

Η περίπτωση της άγρας πελατών που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση και πάλι με το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, επιχειρήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικά μέτρα και μεθόδους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να συλλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι υπάλληλοι των καταστημάτων και στη συνέχεια να οδηγούνται στο αυτόφωρο και να επιβάλλονται σε αυτούς ποινές φυλάκισης και πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Παρά το γεγονός αυτό δεν υπήρχε καμία συμμόρφωση αφού την επόμενη μέρα (μπορεί και την ίδια ακριβώς) οι ίδιοι άνθρωποι ή τα ίδια καταστήματα ξεκινούσαν αντίστοιχη διαδικασία άγρας πελατών.

Η μόνη χρονική περίοδος όπου υπήρξε «μορατόριουμ» ήταν όταν οι καταστηματάρχες έκαναν κοινή συμφωνία μεταξύ τους ή όταν η πλατεία Ιπποκράτους αστυνομεύονταν τις ώρες αιχμής:
Από τις 11 το πρωί έως την 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Τότε και μόνο τότε το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί στη ρίζα του και όπως φαίνεται είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί και πάλι.

Η άγρα πελατών, δεν γίνεται βεβαίως από όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Αφορά συγκεκριμένα καταστήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν και δεν φοβούνται, ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη ούτε βεβαίως και τον ίδιο τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Τριτοκοσμικές καταστάσεις
Στην πιο πολυσύχναστη κι εμπορική πλατεία του νησιού μας, η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο. Οι ενέργειες αυτές, (μαζί με μια σειρά άλλα προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου) προσβάλλουν και διασύρουν τον τουρισμό μας σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Στο παρελθόν, είχαν σημειωθεί μεγάλοι καβγάδες ανάμεσα στους υπαλλήλους αυτών των καταστημάτων και μάλιστα σε πολλές από τις περιπτώσεις είχαν καταλήξει σε άγριες συμπλοκές μπροστά στα μάτια των τρομαγμένων τουριστών.
Παρά τις συστάσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου αλλά και του συλλόγου των καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης τα ντροπιαστικά αυτά φαινόμενα δεν σταμάτησαν.

Κι όπως όλα δείχνουν εφέτος επειδή το πρόβλημα άρχισε να κορυφώνεται πολύ νωρίς, η κατάσταση αναμένεται να πάρει πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου