Έντονη ανησυχία στα νησιά για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Έντονη ανησυχία στα νησιά για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Έντονη ανησυχία στα νησιά για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Κοινή δήλωση των Περιφερειαρχών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού

Σε κοινή δήλωση για την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ του Αιγαίου προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργοs Χατζημάρκοs και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. και Χριστιάννα Καλογήρου .

Ειδικότερα αναφέρουν στην δήλωσή τους τα εξής:
«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου, βρίσκονται στο στόχαστρο τουλάχιστον μια πενταετία, πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο οι "δανειστές". Πρωτίστως, η χώρα μας πρέπει να πιστεύει στα θέματα που υποτίθεται ότι καλείται να υπερασπισθεί.
Και σήμερα, το πολιτικό προσωπικό που μας υπηρετεί, καλείται για μια ακόμη φορά να αποδείξει αν πιστεύει στη νησιωτικότητα ή θεωρεί τα νησιά μας "βάρος"».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Κρεμαστινός κατέθεσε επείγουσα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Κυβέρνησης για το καθεστώς ΦΠΑ των νησιών.

Στην ερώτηση ζητείται ο λόγος αυτής της αλλαγής δεδομένου ότι προ περίπου 2 μηνών ο κ. Βαρουφάκης δήλωνε κατηγορηματικά στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή του ΦΠΑ όσο εκείνος βρίσκεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Σχετικά με τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο Δ. Κρεμαστινός δήλωσε:

"Ο κ. Βαρουφάκης σε διευκρινιστική του δήλωση χθες, είπε ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις συνέπειες στους κατοίκους και όχι στους τουρίστες. Φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τουρίστες από τους οποίους εξαρτάται η οικονομία των νησιών θα αναζητήσουν εύκολα προσφορότερη αγορά στα τουρκικά παράλια -όπου θα πωλούνται τα ίδια πράγματα φθηνότερα- τα οποία απέχουν λιγότερο από μια ώρα από τα Δωδεκάνησα και από άλλα νησιά. Αυτό θα επιφέρει καθίζηση στην τοπική οικονομία και συνολική πτώση του τουρισμού τους. Άραγε ποιος θα επενδύσει σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος στα νησιά, όταν δε θα γνωρίζει ούτε το καθεστώς ΦΠΑ ούτε την προοπτική της τοπικής οικονομίας; Πώς σκέπτεται ο Υπουργός ότι θα συντελεστεί η τουριστική ανάπτυξη όταν ο ίδιος παλινωδεί και διευθετεί τέτοια μέτρα;"

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου