Από μια απλή εγχείριση παραλίγο να χάσει το μάτι του

Από μια απλή εγχείριση παραλίγο να χάσει το μάτι του

Από μια απλή εγχείριση παραλίγο να χάσει το μάτι του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1331 ΦΟΡΕΣ

Μία απλή εγχείριση καταρράκτη στο μάτι έκανε 82χρονος στη Ρόδο και παραλίγο να χάσει πλήρως την όρασή του!

Ο ηλικιωμένος προσέφυγε στην δικαιοσύνη διά των δικηγόρων του κ.κ. Γιάννη Ρωμαίου και Φώτη Ρωμαίου, κατά της γιατρού που του έκανε την επέμβαση ζητώντας την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έγκληση, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν τον Μάιο του 2014 ο 82χρονος κανόνισε να υποβληθεί σε εγχείριση καταρράκτη στο αριστερό του μάτι. Είχε ήδη δε κάνει εγχείριση στο δεξί του μάτι και όλα είχαν πάει καλά. Πράγματι η επέμβαση έγινε προς το τέλος Μαΐου. Αν και η γιατρός τον είχε διαβεβαιώσει για την επιτυχία της εγχείρισης, ο 82χρονος όπως καταγγέλλει συνέχιζε να πονάει και δεν μπορούσε να δει από το αριστερό μάτι του.

Ο ίδιος αναφέρει επίσης πως η γιατρός την οποία επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τον εξέταζε και τον διαβεβαίωνε πως όλα πήγαιναν καλά. Όταν μερικές μέρες αργότερα ο 82χρονος επισκέφθηκε και άλλη γιατρό για να πάρει μία δεύτερη γνώμη για την εξέλιξη της υγείας του, εκείνη τον πληροφόρησε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, όπως του είπε ένας φακός στο εσωτερικό του ματιού του είχε «σπάσει» και τα «θραύσματα» είχαν μείνει μέσα στο μάτι του! Η γιατρός συνέστησε στον 82χρονο να υποβληθεί άμεσα σε νέα εξειδικευμένη επέμβαση η οποία δεν μπορούσε να γίνει στη Ρόδο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε κίνδυνος να χάσει ολοκληρωτικά την όραση του.
Ο 82χρονος επισκέφθηκε και άλλο οφθαλμίατρο για να ακούσει και την δική του άποψη όπου και αυτός του επεσήμανε ακριβώς τα ίδια.

Φοβούμενος για την εξέλιξη ο 82χρονος μετέβη στην Αθήνα όπου και εγχειρίστηκε εσπευσμένα στο αριστερό μάτι με επιτυχία. Η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε όπως αναφέρει, ομαλή και ακολουθεί μέχρι σήμερα φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο η όραση του από το συγκεκριμένο μάτι έχει μειωθεί σε ποσοστό 20-30%.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά