Στο δημοτικό συμβούλιο οι κανονισμοί για υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές και περίπτερα

Στο δημοτικό συμβούλιο οι κανονισμοί για υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές και περίπτερα

Στο δημοτικό συμβούλιο οι κανονισμοί για υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές και περίπτερα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

Με σύμφωνη γνώμη, στέλνει, τελικά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) του Δήμου της Ρόδου στο δημοτικό συμβούλιο, τους κανονισμούς λειτουργίας για το υπαίθριο εμπόριο, τις λαϊκές αγορές και τα περίπτερα, καυτηριάζοντας, ωστόσο, την απουσία της αρμόδιας υπηρεσίας για να εισηγηθεί στο θέμα.

Ως γνωστόν, στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. έρχεται προς έγκριση…πληθώρα κανονισμών λειτουργίας που έχουν να κάνουν κυρίως με την ευταξία στην πόλη και το νησί, μια και αφορούν τις λαϊκές αγορές, το υπαίθριο και το στάσιμο εμπόριο αλλά και τα περίπτερα.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΠΖ που ήρθαν τα παραπάνω θέματα, μια και η Επιτροπή γνωμοδοτεί στο δ.σ., δεν παρέστησαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Εμπορίου, γεγονός που καυτηριάστηκε από μέλη της Επιτροπής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μέλος της μείζονος μειοψηφίας στην Επιτροπή, κα Καραγιάννη, είπε ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει θετικά επειδή έλειπαν οι εισηγητές του θέματος.

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος, κ. Σάββας Διακοσταματίου. Πάντως, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γιαννακός, αναρωτήθηκε πως γίνεται να παραπεμφθούν τα θέματα δίχως γνώμη αφού ο ίδιος ήταν ο ελεγκτής των κανονισμών.

Τελικά, τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο προτάσεις, δηλαδή να πάνε τα θέματα χωρίς γνώμη και με σύμφωνη γνώμη και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τελευταία, με καταλυτική ψήφο του Προέδρου της Επιτροπής επειδή, όπως δήλωσε, οι κανονισμοί, ούτως ή άλλως, είναι κωδικοποίηση της νομοθεσίας.

Πάντως, ο κ. Διακοσταματίου, προτίθεται να αποστείλει έγγραφο προς όλες τις υπηρεσίες, εφιστώντας τους την προσοχή ότι θα πρέπει να παρίστανται στα συλλογικά όργανα και να εισηγούνται ανάλογα με την αρμοδιότητά τους.

Χθες, επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε και την αλλαγή των στάσεων των διώροφων τουριστικών λεωφορείων και εκείνο που προτείνεται στο δ.σ. είναι η μία στάση να γίνει μπροστά από το Ακταίον, δίπλα στο τουριστικό τρενάκι, και για εκείνη απέναντι από το τουριστικό λιμάνι, που σήμερα το λεωφορείο κάνει στάση μπροστά από γνωστό πρακτορείο, στο σημείο που χωρίζει ο δρόμος, και θεωρείται ότι είναι επικίνδυνο, προτείνεται να μεταφερθεί πίσω και πλάγια, σε μία εσοχή του δρόμου.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών