Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι τρεις Ουκρανοί που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα να μεταφέρουν με ιστιοφόρο σκάφος 37 παράτυπους αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια στη παραλία των «Στεγνών» Αρχαγγέλου.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των τριών ανδρών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Ουκρανοί αποδέχτηκαν την πράξη τους, την οποία όμως όπως είπαν την έκαναν επειδή τους ανάγκασαν μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη γείτονα χώρα.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους τρεις αλλοδαπούς στέλνοντάς τους στη φυλακή.

Η σύλληψη των Ουκρανών έγινε στις 14 Μαΐου 2015 περίπου στις 4.30 το απόγευμα, λίγη ώρα αφότου είχαν αποβιβάσει 37 Σύριους (27 άνδρες, 8 γυναίκες και δύο παιδιά) στην παραλία μεταξύ των περιοχών «Κόκκινης Άμμου» και «Στεγνών» Αρχαγγέλου και επιχειρούσαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομία και Λιμενικό καταφέρνοντας να συλλάβουν τους διακινητές, ακινητοποιώντας το ιστιοφόρο σκάφος τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες διακινητές, είναι οι ίδιοι που ένα δεκαήμερο πριν την σύλληψή τους είχαν μεταφέρει με το ίδιο σκάφος συνολικά 40 παράτυπους αλλοδαπούς τους οποίους και αποβίβασαν στην περιοχή μεταξύ «Κόκκινη Άμμο» και Στεγνά!

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος καθώς και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας».

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους