Εγκαινιάζεται η δράση Discover South Aegean

Εγκαινιάζεται η δράση Discover South Aegean

Εγκαινιάζεται η δράση Discover South Aegean

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Τη δράση Discover South Aegean θα εγκαινιάσει σήμερα το απόγευμα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Η δράση θα περιλαμβάνει παρουσίαση της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς των νησιών της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για διάστημα τεσσάρων μηνών σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος η περιφέρειά μας θα παρουσιάζεται στο Golden Hall από σήμερα μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου σε μία προσπάθεια να προβληθεί ο προορισμός μας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη σημερινή τελετή εγκαινίων θα παραβρεθούν μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων τα οποία θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα και γλυκά.

Επίσης σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτός από τη σημερινή μέρα η λέσχη αρχιμαγείρων θα έχει παρουσία στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας, για τρία Σαββατοκύριακα.
Συγκεκριμένα τρεις αρχιμάγειρες θα βρίσκονται στο Golden Hall στις 22 και 23 Μαΐου στις 20 και 30 Μαΐου και στις 5 και 6 Ιουνίου, οι οποίοι θα μεταφέρουν παραδοσιακά προϊόντα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εμπορικό κέντρο, καθώς και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, και θα μαγειρεύουν σε συνεργασία με διάσημους σεφ. Στόχος είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης την τοπική κουζίνα των νησιών μας, την ιστορία τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εμπορικό κέντρο θα εκτεθεί και εκμαγείο του θεού Ήλιου που θα αγοραστεί από το εκθετήριο του αρχαιολογικού μουσείου Ρόδου, ενώ από τα μέσα Ιουλίου έως και το τέλος της δράσης η παρουσία της περιφέρειας θα είναι δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη