M. Βορίδης: πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία για τη χώρα

M. Βορίδης: πρέπει να υπάρξει άμεσα  συμφωνία για τη χώρα

M. Βορίδης: πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία για τη χώρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 168 ΦΟΡΕΣ

Την αναγκαιότητα να προβεί άμεσα η κυβέρνηση σε κάποιου είδους συμφωνία ώστε να λυθεί το ζήτημα της ρευστότητας για τη χώρα, επεσήμανε με δηλώσεις του από τη Ρόδο όπου βρέθηκε χθες, ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΦΠΑ.

Ειδικότερα ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στη «Ροδιακή» είπε πως «οι επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση έχουν βυθίσει την χώρα στην ύφεση, την έχουν ξαναγυρίσει στα δημοσιονομικά ελλείμματα και κάθε μέρα χάνονται θέσεις εργασίας. Επομένως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της δυσκολίας της πιστωτικής που οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει την αγορά.

Άρα λοιπόν εδώ, νομίζω ότι άμεσα πρέπει να λυθεί το ζήτημα της ρευστότητας για τη χώρα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία.

Την ευθύνη προφανώς της συμφωνίας φέρει ακεραία η κυβέρνηση και αυτή πρέπει να φέρει μία συμφωνία η οποία να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, να μην υπερφορολογεί και η όποια προσαρμογή πρέπει να γίνει, να είναι στο μέτρο που είχε αφεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οτιδήποτε άλλο, οτιδήποτε υπερβαίνει αυτό είναι ουσιαστικά ένα κόστος το οποίο έχει επιφέρει η επιλογή της Κυβέρνησης στον Ελληνικό λαό».


Ερωτηθείς και για το θέμα του ΦΠΑ και των αλλαγών που σκέπτεται να επιφέρει η Κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ ουδέποτε συζήτησε και ούτε τώρα συζητάει για ΦΠΑ της τάξης του 18 και 20%. «Είναι μία επιλογή, ουσιαστικά φοροεπιδρομής και φοροκαταιγίδας – είπε ο πρώην υπουργός- η οποία είναι επιλογή της Κυβέρνησης δεν είναι νομοτέλεια, είναι κυβερνητικές επιλογές που οδηγούν σε αυτό. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι».


Τέλος ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, λέγοντας πως «για το ζήτημα της νησιωτικότητας είχαμε πει ότι στην πραγματικότητα αν είναι να υπάρξει κάποια επιβάρυνση στο τουριστικό προϊόν, αυτή να είναι περιορισμένη και να μην αφορά μόνο τα νησιά.

Επομένως θα έπρεπε να είναι μία επιβάρυνση συνολικά στην τουριστική βιομηχανία, όχι όμως αυτό το μέγεθος που συζητάμε τώρα και όχι βεβαίως να περιοριστεί στα νησιά.
Για αυτό και η ΝΔ έχει εκφράσει την αντίθεσή της» κατέληξε ο βουλευτής.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο