Στη Θεσσαλία και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Στη Θεσσαλία και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Στη Θεσσαλία και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Στα Τρίκαλα 20-21 Ιουνίου με παρουσία και από τα Δωδεκάνησα

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις στίβου κάθε χρόνο, ειδικά αναπτυξιακά, είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων.

Φέτος θα διεξαχθεί 20-21 Ιουνίου στα Τρίκαλα, και παρακάτω δίνονται σημαντικά στοιχεία για τις συμμετοχές περισσότερο, αλλά και την κάλυψη των εξόδων, το μεγάλο «αγκάθι», για τις μετακινήσεις. Η τελική λίστα των αρκετών συμμετοχών των αθλητών-αθλητριών δωδεκανησιακών συλλόγων θ’ ανακοινωθεί προσεχώς από την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά:

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

α) ΠΑΙΔΩΝ :

ΔΡΟΜΟΙ : 100μ, 200μ, 400μ, 800μ, 1.500μ, 3.000μ, 2.000μ Φ.Ε, 110μ ΕΜΠ., 400μ ΕΜΠ, 4Χ100μ, 4X400μ.

ΒΑΔΗΝ : 10.000μ.

ΑΛΜΑΤΑ : ΥΨΟΣ, ΚΟΝΤΩ, ΜΗΚΟΣ, ΤΡΙΠΛΟΥΝ.

ΡΙΨΕΙΣ : ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ , ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ, ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ.

ΣΥΝΘΕΤΑ ΔΕΚΑΘΛΟ: 100 μ., ΜΗΚΟΣ, ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, ΥΨΟΣ - 400 μ.

110 μ. ΕΜΠ., ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ, ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ, ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ, 1.500 μ.

β) ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ :

ΔΡΟΜΟΙ : 100μ, 200μ, 400μ, 800μ, 1.500μ, 3.000μ, 2.000μ. Φ.Ε., 100μ ΕΜΠ., 400μ ΕΜΠ., 4Χ100μ, 4Χ400μ .

ΒΑΔΗΝ : 5.000μ.

ΑΛΜΑΤΑ : ΥΨΟΣ, ΚΟΝΤΩ, ΜΗΚΟΣ, ΤΡΙΠΛΟΥΝ.

ΡΙΨΕΙΣ: ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ, ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ, ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ.

ΣΥΝΘΕΤΑ ΕΠΤΑΘΛΟ: 100 μ. ΕΜΠ., ΥΨΟΣ, ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ, 200 μ.

ΜΗΚΟΣ, ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ, 800 μ.

ΗΛΙΚΙΕΣ:

α) Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, μπορούν να δηλωθούν και να συμμετέχουν οι αθλητές – αθλήτριες της κατηγορίας Παίδων - Κορασίδων που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 και 1999.

Επίσης στους αγώνες μπορούν να δηλωθούν και να συμμετέχουν αθλητές - τριες της κατηγορίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄ (2000 - 2001), ΜΟΝΟ στα παρακάτω αγωνίσματα και ανάλογα με την ηλικία τους:

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄ (έτος γεν. 2000) :

100μ – 200μ – 400μ - 800μ – 1.500μ – 3.000μ – 110 ΕΜΠ – 400 ΕΜΠ – 10.000 ΒΑΔΗΝ - ΥΨΟΣ – ΚΟΝΤΩ - ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ –ΣΦΑΙΡΑ – ΔΙΣΚΟΣ – ΣΦΥΡΑ – ΑΚΟΝΤΙΟ – ΔΕΚΑΘΛΟ - 4Χ100μ – 4Χ400μ.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄ (έτος γεν. 2001) :

3.000μ – ΥΨΟΣ - ΚΟΝΤΩ - MHKΟΣ– ΤΡΙΠΛΟΥΝ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄ (έτος γεν. 2000):

100μ – 200μ – 400μ - 800μ –1.500μ – 3.000μ. - 100 ΕΜΠ – 400 ΕΜΠ – 5.000 ΒΑΔΗΝ - ΥΨΟΣ - KONTΩ - ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΑ - ΔΙΣΚΟΣ - ΣΦΥΡΑ – ΑΚΟΝΤΙΟ – ΕΠΤΑΘΛΟ - 4Χ100μ – 4Χ400μ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄ (έτος γεν. 2001):

ΥΨΟΣ - ΚΟΝΤΩ - MHKOΣ – ΣΦΑΙΡΑ - ΔΙΣΚΟΣ – ΣΦΥΡΑ - ΑΚΟΝΤΙΟ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

► Για τη συμμετοχή στα αξιολογούμενα πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες, είναι απαραίτητη η υποβολή δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της γενικής και ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

► Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών».

► Οι αθλητές – τριες της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων (1998 – 1999), μπορούν να δηλωθούν και να συμμετέχουν σε δύο (2) αγωνίσματα, ανεξάρτητα από το χαρακτήρα τους (ατομικά ή ομαδικά).

► Οι αθλητές - τριες της κατηγορίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄ (2000 - 2001), μπορούν να δηλωθούν και να συμμετέχουν σε δύο (2) αγωνίσματα από αυτά που επιτρέπονται για την κατηγορία τους, σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο 3, με την προϋπόθεση όμως να μην είναι και τα δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.

► Οι αθλητές – τριες γεννηθέντες 1998 – 1999 - 2000 που θα δηλωθούν στα σύνθετα αγωνίσματα (Δέκαθλο – Έπταθλο), ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να δηλωθούν και να συμμετέχουν και σε δεύτερο αγώνισμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ειδικά για τα αγωνίσματα των ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ και σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου τα σωματεία έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και αθλητές-τριες που είναι δηλωμένοι μόνο στα ατομικά αγωνίσματά τους (μέχρι 2 ατομικά), με την προϋπόθεση όμως ότι οι αθλητές-τριες αυτοί και με τη συμμετοχή τους στη σκυταλοδρομία δεν θα υπερβαίνουν τον ανώτατο αριθμό αγωνισμάτων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Αθλητές – τριες που αγωνίζονται ΜΟΝΟ στις σκυταλοδρομίες αναφέρονται υποχρεωτικά στο έντυπο συμμετοχής, στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές – αθλήτριες που εκπληρώνουν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Κατετάγησαν στη ΔΩΔΕΚΑΔΑ (12αδα) του αντίστοιχου ατομικού αγωνίσματος, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που αγωνίστηκαν την προηγούμενη χρονιά (2014)

ή β) Η επίδοσή τους την προηγούμενη χρονιά (2014) ήταν στις ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) καλύτερες στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων, στο αντίστοιχο όμως αγώνισμα που θα συμμετέχουν το 2015.

ή γ) Έχουν πετύχει τα όρια που απαιτούνται στο αγώνισμα που θα συμμετέχουν, σε επίσημους αγώνες ανοιχτού στίβου και οι οποίοι αγώνες διοργανώνονται από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τις Ε.Α.Σ. (ή είναι με την έγκρισή τους) και τα σωματεία (με την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ή των Ε.Α.Σ. – Τ.Ε.) ή στα σχολικά πρωταθλήματα (Β΄ και Γ΄ «πανελλήνια» φάση).

Επίσης ισχύουν ως όρια πρόκρισης οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται σε διεθνείς συναντήσεις, όταν οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται από την ΙΑΑΦ, την EAA ή είναι με την έγκρισή τους, αναφέρονται δε στο διεθνές καλεντάρι και οι αθλητές – τριες συμμετέχουν με την άδεια της ομοσπονδίας.

Τα όρια πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1/3/2015 μέχρι και την τελευταία Κυριακή πριν από τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος.

δ) Εκτός από τους παραπάνω, κάθε σύλλογος μπορεί να δηλώσει ακόμα:

→ ΔΥΟ (2) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αν από το σύλλογο αυτό δεν έχει προκριθεί κανένας αθλητής - αθλήτρια ή έχουν προκριθεί μέχρι 4 αθλητές-τριες συνολικά.

→ ΤΡΕΙΣ (3) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αν από το σύλλογο αυτό έχουν προκριθεί από 5 μέχρι 8 αθλητές-τριες συνολικά.

→ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) αθλητές - τριες που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αν από το σύλλογο αυτό έχουν προκριθεί από 9 και πάνω αθλητές-τριες συνολικά.

Κάθε αθλητής ή αθλήτρια αυτής της παραγράφου 4.δ. (που δεν έχει πετύχει τα όρια – προϋποθέσεις πρόκρισης) μπορεί να δηλωθεί και να συμμετέχει σε ένα (1) μόνο ατομικό αγώνισμα. Επιπλέον μπορεί να συμμετέχει στα 4Χ100 ή στα 4Χ400 ή στα 2.000 Φ.Ε. Κορασίδων και πάντα σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω στην παράγραφο 4.

Σημείωση: Ειδικά εάν το σωματείο δικαιούται δύο (2) αθλητές χωρίς όριο, τότε σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να δηλώσει ΕΝΑ μόνο αθλητή χωρίς όριο, σε ΔΥΟ ατομικά αγωνίσματα. Έτσι καλύπτει και τις 2 θέσεις των αθλητών χωρίς όριο και φυσικά δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει και δεύτερο αθλητή χωρίς όριο.

Το αντίστοιχο ισχύει και για τους 4 αθλητές (μπορούν να αγωνιστούν αντί για 4 αθλητές σε 4 αγωνίσματα, μόνο 2 αθλητές σε 2 ατομικά αγωνίσματα ο καθένας).

► ε) Εκτός από τα παραπάνω, στα σύνθετα αγωνίσματα (Δέκαθλο – Έπταθλο), 2.000 Φ.Ε. Κορασίδων και στις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ. και 4Χ400μ. Παίδων – Κορασίδων, θα δίνεται επιπλέον η δυνατότητα να συμμετέχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αθλητών - αθλητριών και ομάδων αντίστοιχα, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή διεξαγωγή των αγωνισμάτων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν με e-mail μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00 στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: development@segas.gr καθώς και στις κατά τόπου Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κ. Μαίρη Παναγιωτάκη, στο τηλέφωνο 210 9323976.

Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής (Excel) που έχει αναρτηθεί στο site της ομοσπονδίας.

16. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :

Στα σωματεία που οι αθλητές – αθλήτριές τους, θα καταλάβουν μια από τις θέσεις 1η – 5η και θα πετύχουν τα όρια βαθμολόγησης - καταβολής εξόδων, θα καταβληθούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα.

Για τους αθλητές-αθλήτριες που θα καταλάβουν μία από τις θέσεις 6η – 8η και θα πετύχουν τα όρια βαθμολόγησης - καταβολής εξόδων, θα καταβληθεί το ½ των αντίστοιχων χρηματικών ποσών.

Αθλητής - τρια που προκρίνεται σε τελικό και δεν συμμετέχει λόγω τραυματισμού ή άλλης αιτίας ή δεν τερματίζει ή ακυρώνεται ή κάνει άκυρες προσπάθειες, δικαιούται τα χρήματα που προβλέπονται από την προκήρυξη, ανάλογα φυσικά και με τον αριθμό των αθλητών – τριών που συμμετέχουν στον τελικό, με την προϋπόθεση να έχει διεξαχθεί προκριματικός, στον οποίο έχει συμμετάσχει, προκριθεί και έχει επιτύχει το όριο βαθμολόγησης και καταβολής εξόδων μετακίνησης (π.χ. εφόσον στον τελικό συμμετέχουν μέχρι 7 αθλητές – τριες, στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται το ½ του ποσού).

Αθλητής – αθλήτρια ή ομάδα σκυταλοδρομίας που προκρίνεται απ’ ευθείας σε τελικό ή σε αγώνισμα που γίνεται απ’ ευθείας τελικός και δεν συμμετέχει για οποιαδήποτε αιτία ή δεν τερματίζει ή ακυρώνεται ή κάνει άκυρες προσπάθειες, ΔΕΝ δικαιούται έξοδα μετακίνησης.

Για κάθε αθλητή – αθλήτρια θα υπολογισθούν μία φορά τα αντίστοιχα έξοδα, σε κάθε περίπτωση.

Κάλυψη Εξόδων Συνοδών:

Α) Εάν το σωματείο έχει από 1 μέχρι 10 αθλητές – αθλήτριες στις 8 πρώτες θέσεις (με την προϋπόθεση ότι έχουν πετύχει τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων), τότε δικαιούται:

- ΕΝΑ ΣΥΝΟΔΟ με 100%, εάν έχει ΕΝΑ τουλάχιστον από τους παραπάνω αθλητές στις θέσεις 1 – 5 ή

- ΕΝΑ ΣΥΝΟΔΟ με 50%, εάν όλοι οι παραπάνω αθλητές – αθλήτριες έχουν καταταγεί στις θέσεις 6 – 8.

β) Εάν το σωματείο έχει 11 και περισσότερους αθλητές – αθλήτριες στις 8 πρώτες θέσεις (με την προϋπόθεση ότι έχουν πετύχει τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων), τότε δικαιούται:

- ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ με 100%, εάν έχει ΕΝΑ τουλάχιστον από τους παραπάνω αθλητές στις θέσεις 1 – 5 ή

- ΔΥΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ με 50%, εάν όλοι οι παραπάνω αθλητές – αθλήτριες έχουν καταταγεί στις θέσεις 6 – 8.

Για την είσπραξη των εξόδων μετακίνησης για τους αθλητές – αθλήτριες και συνοδούς που δικαιούνται, οι εκπρόσωποι των συλλόγων πρέπει να έχουν μαζί τους στο στάδιο γραμμάτιο είσπραξης του σωματείου.

Εάν τα σωματεία δεν καταθέσουν τα γραμμάτια τους μετά το τέλος των αγώνων, για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να τα στείλουν στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων