Λόγω ανταλλακτικών το πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων

Λόγω ανταλλακτικών το πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων

Λόγω ανταλλακτικών το πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Ο πεπαλαιωμένος στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου της Ρόδου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για ακόμα μία φορά, στην προμήθεια ανταλλακτικών, δημιούργησαν το πρόβλημα με τους “φορτωμένους” κάδους σε ορισμένες συνοικίες της πόλης για ένα διήμερο, πρόβλημα το οποίο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, διαβεβαιώνει ότι έχει επιλυθεί και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην παρουσιάζεται.

Ο Αντιδήμαρχος, σε δηλώσεις του, χθες, εξήγησε γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα αυτό στην πόλη στις αρχές της εβδομάδας με την αποκομιδή των απορριμμάτων (σ.σ. είχε σχετικό ρεπορτάζ η «Ρ» στο χθεσινό της φύλλο), και είπε ότι αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν είχε στη διάθεσή της τρία απορριμματοφόρα ούτως ώστε να κάνουν μία σωστή και απρόσκοπτη αποκομιδή στην πόλη της Ρόδου και ότι από προχθές, στις 5:00 το απόγευμα, έγινε η πλήρης αποκατάσταση της αποκομιδής και αυτό οφείλεται, όπως και τις προηγούμενες φορές, στο ότι ο στόλος είναι αρκετά πεπαλαιωμένος και ανά πάσα στιγμή και εκτάκτως δημιουργούνται αυτές οι ζημιές.

Μάλιστα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, φέρνουν απορριμματοφόρα στην πόλη από άλλες ενότητες ή και το ανάποδο, η Ρόδος καλύπτει τα χωριά.


Αυτό, όμως, όπως είπε, δεν ήταν εφικτό να γίνει με το άνοιγμα τη σεζόν και δημιουργήθηκε αυτό το κενό στην αποκομιδή, και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίου Ιωάννου, Ανάληψη, ένα μέρος του Ροδινιού και της Μητρόπολης. Επί της ουσίας, έμεινε η πόλη για πολλές ώρες χωρίς ένα απορριμματοφόρο αφού τα τρία είναι για να υπάρχει μία καλή ροή, με διπλές βάρδιες,. Την προηγούμενη μέρα δεν είχαν κανένα σε λειτουργία ενώ υπάρχει και το πρόβλημα με τα ανταλλακτικά το οποίο προσπαθούν να ξεπερνούν.


Ο ίδιος, ευελπιστεί, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, εάν βλέπουν ότι οι κάδοι είναι πολύ φορτωμένοι να γνωρίζουν ότι η υπηρεσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν τουλάχιστον για να έχουμε αποκατάσταση του προβλήματος μέσα σε λίγες ώρες. Για’ αυτό παρακάλεσε, εάν έχουμε και χαμηλές θερμοκρασίες όπως τις ημέρες αυτές, να κρατούν οι πολίτες τις σακούλες κάποιες ώρες παραπάνω στο χώρο τους.


Δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει το προσωπικό τόσο της Υπηρεσίας Καθαριότητας όσο κα του τροχαίου υλικού που, όπως είπε, υπερέβαλαν εαυτόν σε τέτοιες συνθήκες ούτως ώστε να φτιαχτούν τα αυτοκίνητα και να γίνει η πλήρης αποκατάσταση.


Ο Αντιδήμαρχος ευελπιστεί ότι το θέμα με την αποκομιδή θα δρομολογηθεί σωστά αλλά δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρχει μία τακτική ροή αφού από τη μια είναι ο στόλος, από την άλλη το λίγο προσωπικό, ενώ δεν έχουν έρθει ακόμη οι εποχικοί και οι προσληφθέντες με την κοινωφελή εργασία και μάλιστα έχουν ανασταλεί άδειες και οφείλονται ρεπό στους εργαζόμενους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον απέναντι στους πολίτες και με τη σάρωση και την αποκομιδή, όπως είπε.


Είπε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει σιγουριά με τα απορριμματοφόρα, ωστόσο υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ακόμα και να φέρουν απορριμματοφόρα από τον Ατάβυρο. Πάντως, οι προβλέψεις για αγορά είναι…πενιχρές αφού στον προϋπολογισμό είναι εγγεγραμμένη η αγορά ενός απορριμματοφόρου, που, όμως, δεν φτιάχνει η κατάσταση αφού απαιτούνται…είκοσι δύο. Παρ’ όλα αυτά, διαβεβαιώνει ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βελτιώσουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων και των συμπολιτών μας.


Όσο για τον ιδιώτη στην καθαριότητα, όπως είπε συνδράμει, γι’ αυτό και το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνο σε κάποιες συνοικίες που είναι ευθύνη της Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη πόλη με τον ιδιώτη δεν έχει παρουσιαστεί κανένα θέμα και μάλιστα έχει τη δυνατότητα να κάνει εντέλλεσθαι στον ιδιώτη αν παρουσιαστεί ανάγκη για να καλύψει και άλλο δρομολόγιο.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς