Δικάζεται ο πρώην ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος για τις παρεμβάσεις σε παραλίες -ποδηλατόδρομους

Δικάζεται ο πρώην ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος για τις παρεμβάσεις σε παραλίες -ποδηλατόδρομους

Δικάζεται ο πρώην ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος για τις παρεμβάσεις σε παραλίες -ποδηλατόδρομους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 871 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα βρεθεί στις αρχές Ιουνίου ο πρώην ο αντιδήμαρχος Μανώλης Καμπουρόπουλος κατηγορούμενος για τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει στις παραλίες αλλά και τους ποδηλατόδρομους, επί δημαρχίας Χατζή Χατζηευθυμίου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησε ο πρώην αντιδήμαρχος προκειμένου να μειώσει ή και να εξαφανίσει την ποινή των έξι μηνών φυλάκιση με αναστολή που του επιβλήθηκε τον Μάιο του 2013 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.


Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και δύο δημοτικοί υπάλληλοι, τους οποίους το πρωτόδικο δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν όταν επί δημαρχίας του κ. Χατζηευθυμίου η δημοτική αρχή πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει έργα σε παραλίες τα οποία περιλάμβαναν και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων.


Το έργο ξεκίνησε, ωστόσο καθώς δεν είχαν εκδοθεί οι νόμιμες άδειες για τις παρεμβάσεις που γίνονταν στις παραλίες τον Ιούλιο του 2009 η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου απέστειλε έγγραφο στο Δήμο της Ρόδου με το οποίο ζητούσε τη διακοπή των εργασιών και την αποκατάσταση των όσων είχαν γίνει. Παράλληλα κινήθηκαν και οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος των υπευθύνων μηχανικών αλλά και του αρμόδιου τότε αντιδημάρχου για τα τεχνικά έργα κ. Καμπουρόπουλου.


Παρά το γεγονός ότι για την εκτέλεση του έργου είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και τον Μάιο του 2013 εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και έκρινε ένοχο τον κ. Καμπουρόπουλο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.


Ο κ. Καμπουρόπουλος δια του συνηγόρου του κ. Μανώλη Κουτσούκου άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 9 Ιουνίου 2015.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων