Στάθης Φαρμακίδης: «Θα φτάσουμε ψηλά, με σχέδιο και χωρίς βιασύνη…»

Στάθης Φαρμακίδης: «Θα φτάσουμε ψηλά, με σχέδιο και χωρίς βιασύνη…»

Στάθης Φαρμακίδης: «Θα φτάσουμε ψηλά, με σχέδιο και χωρίς βιασύνη…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 147 ΦΟΡΕΣ

Παρουσιάσθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου στη Λέσχη του Διαγόρα ο νέος τεχνικός των «κυανέρυθρων», Στάθης Φαρμακίδης. Από τις υποδομές της ομάδας θα προέρχεται το 1/3 του ρόστερ

Παρουσιάσθηκε χθες και παραχώρησε και συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους του Τύπου, ο νέος τεχνικός του Διαγόρα, Στάθης Φαρμακίδης. Το νέο προπονητή παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο αντιπρόεδρος του Διαγόρα και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Σαββαϊδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα παρουσιάζουμε τον Στάθη Φαρμακίδη που θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας. Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ εγκαθίσταται στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Έχει πάρει ισχυρή εντολή, θα είναι το απόλυτο αφεντικό και το εννοούμε πραγματικά. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…».


Ο λόγος δόθηκε αμέσως στο νέο τεχνικό του «γηραιού», ο οποίος μπήκε κατευθείαν στο θέμα, λέγοντας πως στόχος του είναι η ομάδα να αποκτήσει τη δυναμική που της αρμόζει, αλλά και όσοι εργαστούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.


Ο κόουτς της ομάδας έδωσε επίσης μια υπόσχεση στον κόσμο. Πώς θα δουλέψει συνειδητά σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να φτάσει ο Διαγόρας ψηλά, χωρίς βιασύνη αλλά με σχέδιο και συγκεκριμένο πλάνο.
Δεν παρέλειψε να σταθεί επίσης σε δυο άλλα στοιχεία του συλλόγου. Το πρώτο είναι οι υποδομές.

Αποκάλυψε μάλιστα πως το 1/3 του ρόστερ θα είναι από παιδιά των υποδομών της ομάδας. Το δεύτερο είναι το προπονητικό κέντρο, το οποίο περιμένει να υλοποιήσει το γρηγορότερο δυνατόν ο κ. Χρυσοχοϊδης όπως υποσχέθηκε.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στάθης Φαρμακίδης.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ομάδας για την τιμή που μου κάνει να βρίσκομαι στη θέση του προπονητή της ανδρικής ομάδας. Είμαι στην οικογένεια του Διαγόρα από πέρυσι. Ωστόσο στην οικογένεια, ανήκω από τότε που γεννήθηκα. Η φιλοσοφία μου για την ομάδα θα παραμείνει η ίδια.

Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με την προπονητική είναι ίδια. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η δουλειά και μέσα από αυτή, θέλω η ομάδα να αποκτήσει τη δυναμική που πρέπει, για να μπορέσουμε στη διαδρομή να δούμε που μπορεί να φτάσει. Η διαδρομή θα είναι τέτοια, που ευελπιστώ να μας πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα, για να έχει ο φίλαθλος του Διαγόρα αυτό που του αξίζει».

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
«Όσο αφορά την ομάδα» τόνισε ο νέος τεχνικός του Διαγόρα «Θα προσπαθήσουμε να έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα με ένα ιδιαίτερο στοιχείο. Την επιθυμία για νίκη. Αυτό το στοιχείο θέλω να το έχει η ομάδα και κάθε παίκτης ξεχωριστά. Νομίζω πώς είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Αυτό θέλω να εμπεδώσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν το Διαγόρα.

Αυτοί είναι που θα σηκώσουν το βάρος και θα είναι ο καθρέφτης της δουλειάς που θα κάνουμε, αλλά και των στόχων που θα θέσει η Διοίκηση κι εγώ. Αυτοί θα ματώνουν στο γήπεδο και αυτοί θα έχουν την στήριξη όλων μας, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα μας. Θα έχουν βέβαια ένα δύσκολο έργο, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να τους συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δουλειά».

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ
«Η υπόσχεσή μου λοιπόν» συνέχισε ο τεχνικός του Διαγόρα «στον κόσμο του Διαγόρα είναι συγκεκριμένη. Θα δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα ενωμένοι για να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Και θα την φτάσουμε, χωρίς βιασύνη αλλά με σχέδιο. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και κοινό όραμα.
Θα ήθελα να επισημάνω άλλα δυο σημεία για το Διαγόρα.

Το πρώτο είναι οι υποδομές. Ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις φέτος με μια σοβαρή και οργανωμένη δουλειά. Με πολλούς και καλούς προπονητές έχουμε βάλει μια συγκεκριμένη διαδρομή για τα παιδιά μας. Αυτή η διαδρομή θα παραμείνει ανοικτή για την πρώτη ομάδα και επειδή ήμουν εγώ ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών και γνωρίζω πολύ καλά τι αισθάνονται αυτά τα παιδιά και τι θέλουμε εμείς από αυτά, μπορώ να σας αναφέρω ότι σχεδόν το 1/3 του ρόστερ, θα προέρχεται από κει.

Εμπιστευόμαστε και ευελπιστούμε πώς αυτά τα παιδιά μαζί με αυτά που θα έρθουν να οδηγήσουν τον Διαγόρα εκεί που του αρμόζει. Το παρελθόν αυτό μας έχει δείξει. Ότι ο Διαγόρας έφτασε στα σαλόνια, με δικά του παιδιά».

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Άφησα τελευταίο το πιο σημαντικό κομμάτι» τόνισε ο κόουτς του «γηραιού» και συνέχισε: «Είναι το αθλητικό κέντρο. Γνωρίζουμε όλοι ότι στη Ρόδο δεν υπάρχουν χώροι προπόνησης. Ο Διαγόρας και φέτος που μιλάμε θα αναγκασθεί να κάνει προετοιμασία σε γήπεδα που δεν αρμόζουν στην ιστορία του. Όμως το θετικό είναι ότι το αθλητικό κέντρο προετοιμάζεται.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης που έχει αναλάβει να τελειώσει τη διαδικασία, θα τα καταφέρει να μας το παραδώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος για το Διαγόρα. Το μέλλον του συλλόγου βρίσκεται εκεί. Γιατί όσα όνειρα κι αν εμείς κάνουμε, δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να έχουμε σπίτι. Πρώτα χτίζεις ισόγειο και μετά ανεβαίνεις στον τέταρτο. Σας καθιστώ σαφές πώς ο Διαγόρας θα κάνει όλες εκείνες τις αλλαγές και ενέργειες, για να γίνει πρωταγωνιστής όχι μόνο στο Ροδίτικο ποδόσφαιρο, αλλά στο Ελληνικό»

ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
Ο Νίκος Σαββαϊδης αλλά και ο νέος τεχνικός του «γηραιού» ρωτήθηκαν στη συνέχεια και για τα μεταγραφικά πλάνα τα οποία έχουν τεθεί σε εφαρμογή αλλά και για τους συνεργάτες που θα έχει ο Στάθης Φαρμακίδης στην τεχνική ηγεσία.


Ο αντιπρόεδρος του Διαγόρα δεν θέλησε να αποκαλύψει ουσιαστικές κινήσεις από το ΔΣ στο μεταγραφικό επίπεδο, ενώ σε ότι αφορά τους συνεργάτες του προπονητή των «κυανέρυθρων» δεν έχει ακόμα αποσαφηνισθεί ποιοι θα είναι καθώς γίνονται ακόμα συζητήσεις.

Κυανέρυθρα περαστικά…
Με σχετική ανακοίνωσή του ο Γ.Σ. Διαγόρας εύχεται τα καλύτερα στον άτυχο προτζούνιορ Σταύρο Πολυχρόνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Οι προπονητές και οι αθλητές της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Γ.Σ Διαγόρας, όπως κι όλη η οικογένεια του «Γηραιού», εύχονται περαστικά στο μέλος της ομάδας των Προτζούνιορ Σταύρο Πολυχρόνη, μετά τον τραυματισμό του σε μια άτυχη στιγμή εκτός αγωνιστικών χώρων. Επίσης, του εύχονται γρήγορη ανάρρωση και σύντομα πίσω στα γήπεδα του νησιού μας».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων