Εξήγγειλαν κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και στη Ρόδο!

Εξήγγειλαν κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και στη Ρόδο!

Εξήγγειλαν κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και στη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1123 ΦΟΡΕΣ

Δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση στη Ρόδο.

Ο κ. Πανούσης πρόλαβε να επισκεφθεί για λίγο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το Λιμεναρχείο Ρόδου, και να ακούσει έστω και επιγραμματικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σώματα Ασφαλείας της περιοχής μας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, τα είδαν όλα τα θέματα και ο ίδιος είναι ευχαριστημένος, ενώ όσο αφορά στις ελλείψεις προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα της ΕΛΑΣ, είπε οτι θα γίνει γενική αναθεώρηση των οργανικών θέσεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του. Για τον λόγο αυτό υπήρξε και συνάντηση στην Αστυνομικό Διεύθυνση Δωδεκανήσου με τον Ταξίαρχο κ. Φώτη Νικολόπουλο με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά το παραπάνω θέμα.

Ο κ. Πανούσης, χαρακτήρισε μείζον θέμα το μεταναστευτικό, για το οποίο μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Φιλιππάκος, απο τον οποίο συνοδευόταν, και έκανε γνωστό το στόχο της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράτυπων μετανστών στην περιοχή μας, και στη Ρόδο όπου θα διαμένουν το περισσότερο για μια ημέρα.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος

Όπως εξήγησε, στόχος είναι να απλουστεθφούν οι διαδικασίες για να προωθούνται οι άνθρωποι αυτοί, αφού το 80% είναι πρόσφυγες. Μάλιστα ανέφερε, οτι το τελευταίο τριήμερο έχουν μεταφερθεί πάνω απο 1.500 στα νησιά, ενώ ο Υπουργός έκανε λόγο για 2.000.

Ο Υπουργός παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα που του απένειμε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης

Μίλησε ακόμη για επανασχεδιασμό του συντονισμού διαχείρισης της κατάστασης, και έκανε λόγο για απρόβλεπτες μεταναστευτικές ροές που θα αυξηθούν, ενώ είπε οτι γνωρίζουν οτι δρουν οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων για την εξάρθρωση των οποίων θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο.

Κεντρική φωτογραφία: αρχείο

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο