Είμαι αθώος, υποστήριξε στο δικαστήριο ο 51χρονος Αλβανός

Είμαι αθώος, υποστήριξε στο δικαστήριο ο 51χρονος Αλβανός

Είμαι αθώος, υποστήριξε στο δικαστήριο ο 51χρονος Αλβανός

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 842 ΦΟΡΕΣ

Για τη στυγερή δολοφονία της 43χρονης φίλης του πέρυσι στην Κω

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα απολογούνταν χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου ο 51χρονος Αλβανός που κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία της 43χρονης Ρουμάνας φίλης του πέρυσι τον Απρίλιο στην Κω.

Ο αλλοδαπός από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε αθώος, αφήνοντας να εννοηθεί πως άλλος κατακρεούργησε την φίλη του μέσα στο ίδιο του το σπίτι του, τον οποίο ότι και αν γίνει θα τον βρει!

«Ο δολοφόνος δεν σκότωσε μόνο την φίλη μου, αλλά και εμένα ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά ο 51χρονος αλλοδαπός ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο και διέκοψε τη συνεδρίασή του για την προσεχή Πέμπτη, οπότε και θα κάνει την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα, θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρης Νικολάου Δρόσος και Χάρης Σύψας και βέβαια θα εκδοθεί η απόφαση.

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή μας καθώς η άτυχη Ρουμάνα χτυπήθηκε με το μαχαίρι του ψωμιού, στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στο μαστό!

«Ρε, μου φάγανε το «γατάκι»
Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν ο 51χρονος, ο οποίος και είπε πως ο υπάλληλος του έφυγε περίπου στις 2 παρά 20 το μεσημέρι από την επιχείρησή του προκειμένου να πάει σπίτι και να φέρει για δουλειά και την 43χρονη Ρουμάνα φίλη του, την οποία και αποκαλούσε «γατάκι».

Ο ίδιος είπε ότι λίγη ώρα αργότερα ο 51χρονος τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο από το τηλέφωνο μίας γειτόνισσας και του είπε: «ρε μου φάγανε το «γατάκι». Ο επιχειρηματίας είπε επίσης πως ο αλλοδαπός έδειχνε ανήσυχος, ενώ τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζει δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις κάμερες ασφαλείας που έχει στην επιχείρηση του, και από τις οποίες προσκομίστηκε στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται ο 51χρονος να φεύγει και να επιστρέφει το μοιραίο εκείνο μεσημέρι στην δουλειά του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μία γειτόνισσα η οποία διαμένει στην απέναντι πολυκατοικία από όπου έγινε το φονικό. Η κοπέλα είπε πως το μεσημέρι εκείνο άκουσε αρχικά φωνές σε γλώσσα που δεν γνώριζε, δεν έδωσε όμως σημασία καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για παιδιά. Μετά από αρκετή ώρα άκουσε τον 51χρονο να βγαίνει έξω από το σπίτι του και να φωνάζει « η γυναίκα έχει σφαχτεί μόνη της, είδατε κανέναν να μπαίνει;»! Ο ίδιος – σύμφωνα με την μάρτυρα, ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία καθώς εκείνος δεν είχε τηλέφωνο το είχε αφήσει στην δουλειά του.
Πάντως απολογούμενος ο 51χρονος αρνήθηκε ότι είπε αυτά τα λόγια βγαίνοντας από το σπίτι καθώς όπως τόνισε ήταν ταραγμένος και απλώς ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία.

Δεν ήταν όμως οι μοναδικές αντιφάσεις στις οποίες επέπεσε ο 51χρονος, ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι πήγε σπίτι του να δει τι συμβαίνει αφού όταν κάλεσε αρκετές στο τηλέφωνο την 43χρονη Ρουμάνα φίλη του για να της πει ότι θα δούλευε την ημέρα εκείνη στο αφεντικό του, εκείνη δεν απάντησε.
Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την ερώτηση ενός εκ των δικαστών της έδρας ο οποίος, αφού του υπενθύμισε ότι ανακριτικά είχε καταθέσει πως άμεσα είχε τηλεφωνήσει από την δουλειά του στην Ρουμάνα και της είπε ότι θα πήγαινε για να την μεταφέρει στην επιχείρηση, του έθεσε την ερώτηση «πότε τελικά λέει ψέματα, ανακριτικά ή ενώπιον του δικαστηρίου και τι τελικά είχε συμβεί: είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την αλλοδαπή φίλη του ή δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί της και ανησύχησε, όπως είπε χθες!

Ο 51χρονος δήλωσε πως δεν είχε επικοινωνία και η ανησυχία του ήταν αυτή που τον οδήγησε στο σπίτι του όπου και την βρήκε νεκρή!
Κατά την ακροαματική διαδικασία αναγνώστηκαν και άλλες καταθέσεις μαρτύρων, και συγκεκριμένα της γειτόνισσας που είχε δώσει το τηλέφωνό της στον 51χρονο για να καλέσει το αφεντικό του. Η γειτόνισσα είχε καταθέσει πως ο κατηγορούμενος είχε αίματα σε σημεία στα χέρια του, όμως όταν άγγιξε τη συσκευή του τηλεφώνου της, αυτό δεν λερώθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι προφανώς το αίμα ήταν ξερό.

«Κάποιος είχε μπει μέσα και την σκότωσε»
Από την αρχή της γνωριμίας τους με την άτυχη Ρουμάνα ξεκίνησε την απολογία του ο 51χρονος Αλβανός αφού προηγουμένως δήλωσε πως, «ορκίζεται ψυχή και σώμα ότι είναι αθώος και θα πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».
Ο αλλοδαπός αφού περιέγραψε τη πολυτάραχη σχέση τους, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν είχαν χωρίσει, κατέληξε στο τελευταίο διάστημα που είχαν επανασυνδεθεί πριν το τραγικό περιστατικό. «Ήταν αλλαγμένη, είχε μεγάλη θέληση να μείνει μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και συνέχισε με την περιγραφή της μοιραίας εκείνης ημέρας.

«Όταν έφυγα από το σπίτι την άφησα ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Έφυγα περίπου στις 12.30 με μία παρά 25 το μεσημέρι. Τα παντζούρια ήταν ανοικτά. Όταν πήγα στην δουλειά βρήκα το αφεντικό μου και τότε του είπα για την φίλη μου, για δουλειά. Την πήρα τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωσε. Πηγαίνω σπίτι και πρόσεξα ότι τα παντζούρια ήταν κλειστά. Άκουσα και το θόρυβο από το ακουστικό της καθώς περνούσα έξω από το διαμέρισμα. Ανέβηκα τις σκάλες και έβαλα το κλειδί στην πόρτα. Ήταν κλειδωμένη (ο ίδιος δεν την είχε κλειδώσει όταν έφυγε). Άνοιξα και τότε είδα σκουπίδια πίσω από την πόρτα και γυαλιά πατημένα. Κοιτάζω προς το δωμάτιο και δεν είδα κάτι, βλέπω προς το μπάνιο και τότε την είδα. Κάποιος είχε μπει μέσα και την σκότωσε»!

Ο 51χρονος συνέχισε λέγοντας πως ήταν σοκαρισμένος και τότε άνοιξε τα παντζούρια και είπε πως πρέπει να καλέσει την αστυνομία. Ο ίδιος τόνισε στο δικαστήριο πως όλη αυτήν την ώρα το μόνο που σκεφτόταν ήταν «ποιος τόλμησε να μου το κάνει αυτό μέσα στο σπίτι μου» και περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρήκε την άτυχη Ρουμάνα. Όπως είπε βρισκόταν σε ύπτια θέση, γυμνή από τη μέση και κάτω, σε λίμνη μαύρου αίματος. Ο 51χρονος σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη αφού εκείνος φεύγοντας δεν την είχε κλειδώσει, απάντησε πως σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι έλειπε ένα κλειδί από το σπίτι αυτό που πάντα ήταν πάνω στο τραπέζι.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στην προανακριτική απολογία του λέγοντας πως ήταν προϊόν πίεσης από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον εξέταζαν για αρκετές ώρες.
«Δεν είμαι εγώ δολοφόνος της φίλης μου, με ξέρετε δεν ζω στη μιζέρια ενός δολοφόνου» δήλωσε ότι τους είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αφού είχε κουραστεί είπε στο δικαστήριο πως τους ανέφερε χαρακτηριστικά: «θέλετε ψέματα, εντάξει εγώ τη σκότωσα, θύμωσα και τη σκότωσα»!

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι εννοεί όταν λέει ότι θύμωσε, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, ενώ ρωτήθηκε και γιατί δεν είπε τίποτα από όλα αυτά ακόμη και ενώπιον της ανακρίτριας όπου εκεί δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Τότε ο 51χρονος απάντησε πως ο δικηγόρος του ήταν επιφυλακτικός για αυτό και δεν είπε κάτι.

Ενστάσεις, νομικά «κενά» και DNA τρίτου προσώπου
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί με την ένσταση που υπέβαλλαν προς το δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητώντας την ακύρωση των προανακριτικών απολογιών του πελάτη τους, καθώς βάση της ισχύουσας νομοθεσίας (4236/14 άρθρο 10) δεν του είχαν δοθεί γραπτώς τα δικαιώματα του. Η ένσταση απορρίφθηκε, ενώ στην εξέλιξη της δίκης τέθηκε επίσης το αίτημα να κληθούν να καταθέσουν δύο μάρτυρες που απουσίαζαν καθώς και συγκεκριμένος αστυνομικός από την Κω ο οποίος επιλήφθηκε από την αρχή της υπόθεσης και δεν συμπεριελήφθη στην λίστα των μαρτύρων.

Ο αστυνομικός έχει δώσει τρεις καταθέσεις (μία την ημέρα του εγκλήματος, και τις άλλες δύο τις επόμενες κατά σειρά ημέρες) στις οποίες αναφέρονται διαφορετικά και πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία σύμφωνα με τους συνηγόρους επιβαρύνουν τη θέση του πελάτη τους. Οι ίδιο προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από τις κάμερες που υπήρχαν στην επιχείρηση όπου εργαζόταν ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις οποίες την ώρα που φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα, σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή, ο 51χρονος βρισκόταν στην δουλειά του. Πάντως για το θέμα αυτό το δικαστήριο εξέτασε εξονυχιστικά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα αφού η ώρα που αναγράφεται στις φωτογραφίες από τις κάμερες, έχει απόκλιση 24 -27 λεπτά από την πραγματική ώρα.

Η υπεράσπιση επίσης έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος, στις οποίες φέρεται να υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα ποδιού με κατεύθυνση προς την έξοδο, εκτιμώντας ότι αυτό ανήκει στον θύτη, ενώ εστίασε και στα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν από το εγκληματολογικό για το γενετικό υλικό που λήφθηκε από τον τόπο της δολοφονίας. Όπως είπαν οι δύο συνήγοροι, οι εκθέσεις αναφέρουν την ύπαρξη γενετικού υλικού τρίτου ατόμου και συγκεκριμένα ανδρός το οποίο εντοπίστηκε στο νύχι, στην παλάμη και στον τσέπη του παντελονιού του θύματος.

Επίσης άφησαν να εννοηθεί πως δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές του νησιού, καθώς στην ίδια πολυκατοικία με τον κατηγορούμενο και το θύμα διέμενε Πακιστανός, ο οποίος όταν αναζητήθηκε για να καταθέσει αρκετές μέρες μετά το έγκλημα, είχε φύγει από τη χώρα. Οι δικηγόροι είπαν μάλιστα πως για το θέμα της βίας που φέρεται να ασκήθηκε σε βάρος του πελάτη τους βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση με εντολή της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Κω.
Η δίκη θα συνεχιστεί μεθαύριο στις 9 το πρωί.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο