Ευθύνες στο δήμο για τον τσιγγανομαχαλά στο Καρακόνερο

Ευθύνες στο δήμο για  τον τσιγγανομαχαλά  στο Καρακόνερο

Ευθύνες στο δήμο για τον τσιγγανομαχαλά στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά από το Καρακόνερο, διαπιστώνει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς μέχρι σήμερα και ενώ έχουμε μπει για τα καλά στη θερινή περίοδο, η κατάσταση παραμένει στάσιμη.

Δυστυχώς όπως είπε ο ίδιος χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, τα δημοτικά συμβούλια Ρόδου και Κω δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση χωροθέτησης παρά το αίτημα που έχει καταθέσει ο ίδιος επανειλημμένως με αποτέλεσμα το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από την περιφέρεια να καθυστερεί σημαντικά.


Για τη στασιμότητα της υπόθεσης έχει ενημερωθεί και η ευρωπαϊκή επιτροπή. Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Ως περιφέρεια κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή αρκετά επιθετικά στο θέμα με την έννοια της άμεσης διενέργειας όλων των πρωτοβουλιών που από πλευράς μας, μπορούσαν να αναληφθούν ώστε να προχωρήσουμε σε μία αντιμετώπιση αυτού του εξαιρετικά αρνητικού φαινομένου που έχουμε στο Καρακόνερο, αλλά με τρόπο που να είναι συμβατός με τις υποχρεώσεις τις δεσμεύσεις και το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθούμε όπως αυτό υπαγορεύεται πια από την Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα κτίσαμε και το ειδικό πρόγραμμα, και εξασφαλίσαμε και τη χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.
Σε αυτό το θέμα δυστυχώς δεν είμαστε μόνοι μας, γιατί βρίσκεται στην ατζέντα της συνεργασίας μας με την ευρωπαϊκή επιτροπή.


Ζήτησα από τους δήμους Κω και Ρόδου επανειλημμένως την απολύτως αναγκαία απόφαση χωροθέτησης για τη μετεγκατάσταση. Η όποια σκέψη αντίληψης υπάρχει στον οποιοδήποτε συμπατριώτη μας είναι απολύτως σεβαστή, όμως οι συμπατριώτες μας που έχουν την αντίθετη αντίληψη πρέπει να ξέρουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το ζήτημα και θα πρέπει να στρέψουν την όποια τους αντίρρηση στην Ε .Επιτροπή εκεί που εμείς όλο αυτό το διάστημα με επιτυχία έχουμε παρουσιάσει τα θέματα και έχουμε φέρει το αποτέλεσμα αυτό.


Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα τις αποφάσεις των δ.σ. και όσο περνά το διάστημα και χάνεται πολύτιμος χρόνος τόσο καθυστερεί η έναρξη του προγράμματος που ως περιφέρεια έχουμε υπερβεί κατά πολύ και τις αρμοδιότητές μας και τις οικονομικές μας δυνατότητες. Γιατί και το ενδιάμεσο στάδιο το στηρίζουμε με απόφασή μας να κάνουμε δαπάνες.


Όλοι πρέπει να αντιληφθούν σε αυτό τον τόπο ότι τουλάχιστον ένας φορέας δεν περιχαρακώνεται σε μία συζήτηση περί αρμοδιοτήτων αλλά αναλαμβάνει μερίδιο ευθύνης που υπερβαίνει κατά πολύ την αρμοδιότητα με πολιτικό κόστος, με άγνοια κινδύνου προσεγγίζουμε τα θέματα που έχουν πολιτικό κόστος και δηλώνουμε πρόθυμοι να μοιραστούμε το πολιτικό κόστος.


Δεν καταλαβαίνω πότε κάποιος μπορεί να βρει ένα σύμμαχο σε ένα τέτοιο θέμα με τα χαρακτηριστικά που σήμερα έχει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024