Στη φυλακή τσιγγάνος για κλοπή καλωδίων

Στη φυλακή τσιγγάνος για κλοπή καλωδίων

Στη φυλακή τσιγγάνος για κλοπή καλωδίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή επιστρέφει 40χρονος αθίγγανος ο οποίος πριν από δύο χρόνια καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 5 ετών για τα συνολικά, 3.545 μέτρα καλωδίων χαλκού αξίας περίπου 28.000 ευρώ τα οποία αφαίρεσε το 2011 από τη περιοχή μας!

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο είχε αποφασίσει να μετατραπεί η ποινή που του επιβλήθηκε σε χρηματική και εν συνεχεία τη δοσοποίησή της σε 36 δόσεις τις οποίες θα άρχιζε να καταβάλλει από την 1η Ιανουαρίου 2014.


Ωστόσο ο 40χρονος ΡΟΜΑ ουδεμία δόση έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να ανακληθεί η δικαστική απόφαση και ο αθίγγανος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές όπου και θα εκτίσει την ποινή του.


Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Ο 40χρονος ΡΟΜΑ βρέθηκε για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με τη έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Την ποινή αυτή κατάφερε να μειώσει στις 11 Οκτωβρίου 2013 στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του έδωσε την δυνατότητα να εξοφλήσει σε δόσεις την ποινή του εντός τριών ετών.


Ο 40χρονος ΡΟΜΑ είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου στις 11 Μαΐου 2011 στη περιοχή Καρακόνερο στο καταυλισμό των τσιγγάνων. Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς κατελήφθη να κατέχει καλώδιο χαλκού μήκους 80 μέτρων περίπου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει την 10-5-2011 και ώρες βραδινές, από υπόγειο δίκτυο φωτισμού του Δήμου Ροδίων.


Επίσης από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο 40χρονος ΡΟΜΑ κατά το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο του 2010 έως και 10-5-2011 διέπραξε συνολικά δέκα (10) κλοπές καλωδίων χαλκού από υπόγεια δίκτυα σε περιοχές του Δήμου Ροδίων, συνολικού μήκους 3.545 μέτρων!!!


Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των καλωδίων χαλκού που είχαν κλαπεί ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 27.960 Ευρώ περίπου.


Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών

Θάνατος 68χρονης λουόμενης στη Ρόδο

Σε φυλάκιση ενός έτους 44χρονος για παρενόχληση ανήλικης

Για οπαδική βία θα δικαστεί 43χρονος

Φυλάκιση 20 ετών σε Τούρκο για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Αθώοι οι δύο αλλοδαποί που ήταν κατηγορούμενοι για απόπειρα εξαπάτησης