Για αποπλάνηση 10χρονης κατηγορείται ένας 87χρονος κάτοικος Ρόδου

Για αποπλάνηση 10χρονης κατηγορείται ένας 87χρονος κάτοικος Ρόδου

Για αποπλάνηση 10χρονης κατηγορείται ένας 87χρονος κάτοικος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από καταγγελία που έγινε

Κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη του, θα λογοδοτήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω 87χρονος κάτοικος Ρόδου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε πριν από τρία χρόνια, σε βάρος του ηλικιωμένου ο οποίος αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα, η οικογένεια του ανήλικου κοριτσιού και η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει αύριο στην Κω.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδί το οποίο δεν είχε συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του βρισκόταν στις 10 Ιουνίου 2012 το βράδυ μαζί με τη μητέρα του σε παραλία της πόλης της Ρόδου. Εκεί βρισκόταν και ο 87χρονος με τη σύζυγό του καθώς και αρκετούς άλλους λουόμενους οι οποίοι προσπαθούσαν λίγο να δροσιστούν.

Σύμφωνα πάντα με τη καταγγελία και τη κατάθεση που έδωσε η μικρή, ο 87χρονος κάποια στιγμή και ενώ βρισκόντουσαν μέσα στη θάλασσα επιχείρησε να την αγγίξει.



Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του 87χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Ο 87χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή Ρόδου συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή, Βασίλη Περίδη και Γιώργο Μαυρομάτη όπου αρνήθηκε την κατηγορία και επικαλέστηκε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και κυρίως την αναπηρία που φέρει στα κάτω άκρα η οποία και σε καμία περίπτωση δεν του επιτρέπει να κάνει ούτε τις μισές από τις κινήσεις που του καταλογίζει η ανήλικη στην κατάθεσή της.

Επίσης τόνισε πως η παραμικρή κίνηση την οποία θα επιχειρούσε, θα γινόταν αντιληπτή καθώς η παραλία ήταν γεμάτη από κόσμο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 87χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»