Αθωώθηκαν οι τρεις φαρμακοποιοί και ο γιατρός για τα ναρκωτικά χάπια

Αθωώθηκαν οι τρεις φαρμακοποιοί και ο γιατρός για τα ναρκωτικά χάπια

Αθωώθηκαν οι τρεις φαρμακοποιοί και ο γιατρός για τα ναρκωτικά χάπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε ο Βούλγαρος σε κάθειρξη 10 ετών και σε φυλάκιση 4 ετών ο ιατρικός επισκέπτης

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί που φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση των 40.000 και πλέον ναρκωτικών χαπιών που φέρονται να διατέθηκαν σε τοξικομανείς της περιοχής μας πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ καταδικάστηκαν 31χρονος Βούλγαρος και 50χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο για πλαστογραφία των συνταγών και διακίνηση των χαπιών τον 31χρονο Βούλγαρο τον οποίο και καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο αλλοδαπός δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά δικάστηκε ως να ήταν εκεί.

Επίσης με την ίδια απόφασή του το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό τον 50χρονο πρώην ιατρικό επισκέπτη τον οποίο και καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία τρεις φαρμακοποιούς και έναν γιατρό που επίσης κατηγορούνταν.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Μανώλης Κουτσούκος, Βαλεντίνη Βαβούλη, Βασίλης Καταβενάκης, Μαριέττα Φουρτούνη και Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 24 Ιανουαρίου 2014 όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν καταρχήν τον 31χρονο αλλοδαπό Βουλγαρικής καταγωγής.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 92 ναρκωτικά χάπια στο σπίτι του, τα οποία και προκάλεσαν την περιέργεια των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες. Από αυτήν προέκυψε ότι τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια πριν την σύλληψή του, ο 50χρονος πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές συνταγογραφούμενων ναρκωτικών χαπιών τα οποία αγόραζε παράνομα με σκοπό τη διακίνησή τους σε τοξικομανείς του νησιού.

Ο δε 31χρονος Βούλγαρος φέρεται ότι αγόρασε τουλάχιστον επτά φορές ναρκωτικά χάπια χρησιμοποιώντας τις πλαστογραφημένες συνταγές για λογαριασμό και κατ’ εντολή του 50χρονου.

Αλλά και οι φαρμακοποιοί κατηγορούνταν ότι εκτελούσαν παράτυπα τις πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορηγώντας ναρκωτικά χάπια σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.
Συγκεκριμένα από την ίδια έρευνα που έγινε είχε διαπιστωθεί πως ο 39χρονος φαρμακοποιός εκτέλεσε 145 πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές χορήγησης ναρκωτικών χαπιών, ο 50χρονος 104 και ο 42χρονος άλλες 88 ιατρικές συνταγές.

Βάσει των στοιχείων αυτών είχε υπολογιστεί ότι χορηγήθηκαν και διακινήθηκαν παράνομα περισσότερα από 40.000 ναρκωτικά χάπια!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης διενήργησαν έρευνα τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του 50χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:
• Τετρακόσια τριάντα επτά (437) ναρκωτικά χάπια τα οποία κατείχε παράνομα και σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς

• Τρία (3) δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων τα οποία κατείχε παράνομα και χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των συνταγών. Σημειώνεται ότι για δυο από τις εν λόγω ταυτότητες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ για την τρίτη είχε καταγγελθεί κλοπή

• Εννέα (9) σφραγισμένα στελέχη συνταγών έτοιμα προς εκτέλεση
• Δεκατέσσερις (14) φιάλες ποτών στις οποίες δεν υπήρχε ειδική ταινία φορολογίας οινοπνεύματος
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών χαπιών (για τον 50χρονο και τον 31χρονο αλλοδαπό), για εκτέλεση συνταγής ναρκωτικών ουσιών (παρά τις διατάξεις του νόμου με την διακεκριμένη περίπτωση για τους φαρμακοποιούς) και πλαστογραφία από κοινού (πλημμεληματικού χαρακτήρα για τον 50χρονο).

Ο 50χρονος μετά την απολογία του στο τέλος Ιανουαρίου 2014 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ο 31χρονος Βούλγαρος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ, και οι τρεις φαρμακοποιοί χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο