Κατέθεσε στην ανακρίτρια για τη δολοφονία στην Κάρπαθο

Κατέθεσε στην ανακρίτρια για τη δολοφονία στην Κάρπαθο

Κατέθεσε στην ανακρίτρια για τη δολοφονία στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 941 ΦΟΡΕΣ

Η κόρη και αδελφή των δύο θυμάτων

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες και κατέθεσε η 40χρονη για το ανεξιχνίαστο έγκλημα που τελέστηκε πριν από δύο χρόνια σε βάρος της 44χρονης αδελφής της και της 76χρονης μητέρας της, στο Όθος της Καρπάθου.

Όπως είναι γνωστό μετά από συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε τους προηγούμενους μήνες η 40χρονη γυναίκα, διά του δικηγόρου της κ. Κώστα Διακονή (αιτήσεις, αναφορές ακόμη και μήνυση κατά παντός υπευθύνου) η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας Ρόδου όπου και επανεξετάζεται.

Στο πλαίσιο αυτό χθες η 40χρονη κλήθηκε και κατέθεσε για αρκετή ώρα για όλα όσα γνωρίζει αναφορικά με το περιστατικό θανάτου της μητέρας και της αδελφής της, επισημαίνοντας για άλλη μία φορά πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη αναφέρθηκε αναλυτικά και σε όλα αυτά τα στοιχεία που έχει επισημάνει στις καταθέσεις της, όπως για παράδειγμα τα ευρήματα του ιατροδικαστή σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος της 76χρονης μητέρας της προήλθε από «βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που είχε υποστεί από αμβλύ θλών όργανο» και η 44χρονη αδελφή της από «τραυματικό πνευμοθώρακα, που προκλήθηκε συνεπεία νυγμού από νύσσον και τέμνον όργανο, πιθανότατα μαχαίρι (όχι οδοντωτό).

Οι αιμορραγικές διηθήσεις της δε στην κεφαλή και οι λοιπές εκχυμώσεις και εκδορές, που διαπιστώθηκαν υποδηλώνουν ξυλοδαρμό».

Όλα τα στοιχεία αξιολογούνται από την ανακρίτρια Ρόδου η οποία και διερευνά σε βάθος την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να μεταβεί ακόμη και στην Κάρπαθο για την αξιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή η 40χρονη έχει κάνει λόγο για «παραλείψεις από πλευράς αστυνομικών αρχών και οδήγησαν στη μη ανεύρεση του δράστη», ενώ τον περασμένο Μάρτιο υπέβαλε και μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου «κατά παντός υπευθύνου προανακριτικού υπαλλήλου, ενεργήσαντος στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης για τη διπλή δολοφονία» καθώς όπως αναφέρει μεταξύ άλλων υπήρξαν παραλείψεις και λάθη κατά τη διενέργεια της αστυνομικής προανάκρισης από τους προανακριτικούς υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να μην έχει βρεθεί ο δολοφόνος του διπλού φονικού και η υπόθεση να έχει τεθεί στο αρχείο.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στην περιοχή Όθος στην Κάρπαθο το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013.
Η αστυνομία, ειδοποιήθηκε από τους γείτονες ότι μέσα στην οικία κάτι είχε συμβεί, δεδομένου ότι χτυπούσαν τη πόρτα και κανείς δεν άνοιγε.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, αντίκρισαν τις δύο γυναίκες νεκρές.
Η μητέρα έφερε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι (πιθανόν από αντικείμενο) και κείτονταν νεκρή στο χώρο του μπάνιου.

Οι αστυνομικοί πάντως δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο το χτύπημα να προήλθε και από την πτώση της 76χρονης γυναίκας είτε σε κάποιο έπιπλο είτε στο πάτωμα.
Η κόρη αντίστοιχα, βρέθηκε νεκρή στο χώρο του σαλονιού, έχοντας περασμένο στο λαιμό της ένα καλώδιο της τηλεόρασης.

Αρχικά πιθανολογήθηκε ότι είχε προηγηθεί καβγάς και ότι η κόρη χτύπησε τη μάνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, εκτίμηση που όμως δεν μπορούσε να ισχύσει κυρίως μετά την ιατροδικαστική έκθεση και τα όσα αυτή ανέφερε.

Έτσι ξεκίνησαν και οι προσαγωγές ατόμων στην αστυνομία Καρπάθου, το γεγονός όμως ότι αυτό γινόταν μερικές μέρες αφότου είχαν εντοπιστεί τα πτώματα των δύο γυναικών αλλά και το ότι ο χώρος του εγκλήματος είχε καθαριστεί δεν βοήθησαν στις προσπάθειες που γίνονταν για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη