Η δίκη μελών του νοσοκομείου της Ρόδου για παράβαση καθήκοντος

Η δίκη μελών του νοσοκομείου της Ρόδου για παράβαση καθήκοντος

Η δίκη μελών του νοσοκομείου της Ρόδου για παράβαση καθήκοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 21 Ιουνίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1247

ΑΥΡΙΟΝ Η ΔΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αύριον πρόκειται να εκδικασθή ενώπιον του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου η δίκη κατά μελών του Διοικ. Συμβουλίου του Κρατικού Νοσοκομείου Ρόδου και του τέως Γενικού Διοικητού Δωδεκανήσου κ. Ν. Μαυρή κατηγορουμένων, των μεν μελών του Δ.Σ. δια παράβασιν καθήκοντος του δε κ. Μαυρή επί ηθική αυτουργία.

Συγκεκριμένως οι κ.κ. Φωστιέρης (Οικον. Εφορος), Συριόπουλος (υπάλληλος ΙΚΑ), Γεωργαλής (έμπορος), Μορόπουλος (Μηχανικός) Μ. Πετρίδης (Δήμαρχος Ρόδου) και η κ. Δημητράκη-Αγιακάτσικα κατηγορούνται διότι ως μελη του Δ.Σ. Προέτειναν τον ιατρόν κ. Σκιαθίτην ως διοικητικόν διευθυντήν του Κρατικού Νοσοκομείου, παρά το ότι ο Νόμος περιώριζεν το όριον ηλικίας τον οποίον είχεν υπερβή ο κ. Σκιαθίτης.

Αλλοι υποψήφιοι δια την θέσιν του Διοικ. Διευθυντού, ήσαν οι κ.κ. Π. Καραπέτρος, Γεωργιάδης Αλ. αξ/κός ε.α., Τριανταφυλλάκου αξ/κός ιατρός ε.α. Πεταλάς ιατρός, Χ”Ανδρέου Β. ιατρός, Αθανασιάδης ιατρός.

Εις την δίκην θα παραστούν ως συνήγοροι του κ. Μαυρή οι δικηγόροι κ.κ. Μπαμπάκος ο βοηθός αυτού κ. Καραβασέλας, Φωταράς και Χαρίτος, δια τους κ.κ. Γεωργαλή και Πετρίδην ο δικηγόρος κ. Α. Κωνσταντινίδης, δια τον κ. Μορόπουλον ο δικηγόρος κ. Ψιμόριφος και δια την κυρίαν Δημητράκη-Αγιακάτσικα ο δικηγόρος κ. Ι. Τσαβαρής.

Πληροφορύμεθα ότι ως μάρτυρες υπερασπίσεως του κ. Μαυρή θα κληθούν ο κ. Σ. Αγγέλου τέως Γεν. Γραμματεύς της ΓΔΔ ο κ. Παπακωνσταντίνου Τμηματάρχου υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος κατά την εποχήν της Γεν. Διοικήσεως του κ. Μαυρή είχεν αποσπασθή εκ της Γεν. Διοικήσεως, όπου υπηρέτει, ως προσωρινός διευθυντής του Νοσοκομείου και ο κ. Π. Σκούντζος.

Δεδομένου ότι η δίκη αύτη είναι υπ’ αριθ. 15, προβλέπεται ότι θα διεξαχθή το ενωρίτερον μεσημβρίαν.

ΣΥΝΗΛΘΕΝ ΧΘΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Δ.Α.Π.Α.Δ. ΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Συνελθόν χθες υπό την Προεδρίαν του Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Γ. Ρεμπάκου, το Διοικητικόν Συμβούλιον του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Διαχειρίσεως Ακινήτου Περιουσίας του Δημοσίου, απεδέχθη εισήγησιν του Προέδρου αυτού και εξουσιοδότησεν αυτόν όπως επιληφθή της αμέσου συστάσεως των κατωτέρω ειδικών ανεκλήτως δεσμευμένων λογαριασμών παρά τω εν Ρόδω υποκαταστήματι της Τραπέζης της Ελλάδος.

1ον) 500.000 δρχ. υπέρ της κατασκευής λιμένος Καρπάθου, έναντι της ψηφισθείσης εκ 1.000.000 πιστώσεως, υπό τον όρον ότι η έναρξις εκτελέσεως των εργασιών θα πραγματοποιηθή εντός οκταμήνου από της συστάσεως του λογαριασμού.

2ον) 500.000 δρχ. υπέρ της κατασκευής λιμένος Ρόδου, έναντι της δια το οικονομικόν έτος 1955-56 ψηφισθείσης πιστώσεως εκ δραχμών 2.000.000 υπό την απαραίτητον προϋπόθεσιν ότι θα αρχίση η εκτέλεσις του έργου εντός 12 μηνών.

3ον) 250.000 δρχ. δια την κατασκευήν του φράγματος Μαλώνας, έναντι της εκ δρχ. 500.000 ψηφισθείσης πιστώσεως, υπό τον όρον ότι θα αρχίση η εκτέλεσις αυτού εντός εξαμήνου.

Δια της αυτής αποφάσεώς του το εν λόγω Διοικ. Συμβούλιον του Οργανισμού ώρισεν εκτελεστήν των άνω λιμενικών εργασιών το Λιμενικόν Ταμείον Δωδ/σου.
Η κατάθεσις των προμνησθέντων ποσών θεωρείται βέβαιον ότι θα συντελεσθή εντός της σήμερον.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
Δι’ αποφάσεως του κ. Υπουργού Εργασίας προεκηρύχθη διαγωνισμός επιλογής 30 μαθητών τεχνιτών υδραυλικών προοριζομένων δια τας υδραυλικάς επιχειρήσεις Αθηνών.
Η φοίτησις θα είναι τετραετής από της προσλήψεώς των δε οι μαθηταί θα πληρώνωνται υπό των επιχειρήσεων.

Δια να συμμετάσχη τις εις τον διαγωνισμόν δέον να έχη γεννηθή κατά τα έτη 1938, 1939 ή 1940, να είναι δε απόφοιτος εξαταξίου Δημοτικού Σχολείου. Τα δικαιολογητικά δέον να υποβληθώσι εις το Υπουργείον Εργασίας μέχρι της 18-7-1955.

Δια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εξεταστέα μαθήματα και πάσαν άλλην πληροφορίαν οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνωνται εις την Επιθεώρησιν Εργασίας κατά τας εργασίμους ώρας.


ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΑΛΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΤΟΥ
Δι’ αποφάσεως της Αγορανομικής Επιτροπής Ρόδου καθωρίσθησαν ως εξής αι τιμαί των αλεύρων και του άρτου αίτινες θέλουσιν ισχύση κατά το από 20-26.6.55 χρονικόν διάστημα:

α) Αλευρα τύπου 70% δρχ. 4.713, 78% δρχ. 4.394, 90% δρχ. 2.310. Συμηγδάλια (τιμές ενδεικτικές) δρχ. 5.152 70% ζαχαροπλαστικών. Εξ αμοιγούς σίτου Αμερικής 4.737.
β) Αρτος λευκός δρχ. 4.40, πιτυρούχος δρχ. 2.70.

ΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Παρουσία αρκετών φιλάθλων έλαβε χώραν προχθές εις το Εθνικόν Στάδιον η συνάντησις Β’ Διαγόρα-Β’ ΑΕΠ, δια το κύπελλον εορτών και η φιλική μεταξύ “Διαγόρα”-ΑΕΠ.
Εις τον πρώτον αγώνα νικήτρια ανεδείχθη η ομάς του “Διαγόρα” με 2-0 (ημίχρονον 1-0), Εις τον δεύτερον η ΑΕΠ ενισχυμένη με παίκτας του Ολυμπιακού, κατώρθωσε να φέρη ισοπαλίαν προς τον “Διαγόρα” 1-1.
Το τέρμα της ΑΕΠ επέτυχεν ο διακριθείς Σίμος Χατζησταυρίδης.

ΣΥΝΗΛΘΕΝ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ “ΦΙΛΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ”
Χθες και ώραν 7 μ.μ. συνήλθον εις συνεδρίαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των “Φίλων Στρατού” και ησχολήθησαν επί διαφόρων ζητημάτων τρεχούσης φύσεως.

ΑΦΙΞΙΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ
Χθες δια του αεροπλάνου της γραμμής αφίκετο εκ Βελγικού Κογκό, μέσω Αθηνών, δι’ ολιγοήμερον παραμονήν ο εκεί καλώς εγκατεστημένος κ. Κωνσταντίνος Α. Κωνσταντινίδης, άλλοτε αρχισυντάκτης της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ”.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες