Τελεσίγραφο στους οφειλέτες έδωσε μέχρι τη Δευτέρα ο Περδίκης

Τελεσίγραφο στους οφειλέτες έδωσε  μέχρι τη Δευτέρα ο Περδίκης

Τελεσίγραφο στους οφειλέτες έδωσε μέχρι τη Δευτέρα ο Περδίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 636 ΦΟΡΕΣ

Αν δεν σπεύσουν για ρύθμιση θα κινηθεί η διαδικασία για το μπλοκάρισμα 500 λογαριασμών

Διορία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της Ρόδου, κ. Γιάννης Περδίκης, στους οφειλέτες του Δήμου που περιλαμβάνονται στη…δεύτερη λίστα των πεντακοσίων, προκειμένου να περάσουν από το ταμείο του Δήμου, καθώς προτίθεται να στείλει τα κατασχετήρια των λογαριασμών πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ρύθμισης των εκατό δόσεων, που είναι η ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Μετά τη δέσμευση των λογαριασμών σε 89 μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, από 100 χιλιάδες ευρώ μέχρι και 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ο κ. Περδίκης, σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε γνωστό ότι…έπονται και άλλα πεντακόσια κατασχετήρια για οφειλές παντός είδους στο Δήμο από 20 χιλιάδες ευρώ μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι συνολικές οφειλές αυτής της κατηγορίας ανέρχονται σε 33 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Περδίκης, λοιπόν, είχε πει ότι επρόκειτο να στείλει τις επιστολές στους οφειλέτες αυτούς μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που εκπνέει, ωστόσο, λένε οι πληροφορίες, τα «κράτησε» προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να έρθουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Έτσι, διαμηνύει ότι τα κατασχετήρια θα αποσταλούν και περιμένει ότι θα περάσουν από τις υπηρεσίες του Δήμου μέχρι και τη Δευτέρα προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Αλλιώς, τις επόμενες ημέρες και πριν την εκπνοή της προθεσμίας, θα αποστείλει τις επιστολές.

Πάντως, μέχρι και χθες, φέρεται να μην υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από αυτούς τους πεντακόσιους, με τον Αντιδήμαρχο, λένε οι γνωρίζοντες, να διαμηνύει ότι, εκτός από τα οικονομικά, υπάρχουν και άλλα μέτρα στα οποία έχει τη δυνατότητα να προβεί ο Δήμος και τα οποία είναι πιο επώδυνα.

Παρ’ όλα αυτά, από το Δήμο ευελπιστούν ότι, ακολουθώντας…τον ελληνικό κανόνα της τελευταίας στιγμής, θα προσέλθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

«Κινητικότητα» στο Δήμο
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη λίστα των 89 μεγαλοοφειλετών, όλες τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξαν αρκετοί που προσήλθαν στο Δήμο, είτε στις υπηρεσίες είτε είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, και έδειξαν ενδιαφέρον για τις οφειλές τους, το ύψος τους, ποιο ποσό θα πρέπει να καταβάλουν, ποιο το ύψος των δόσεων όταν υπαχθούν στη ρύθμιση κτλ.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι, δηλαδή, χθες μετέβη στο ταμείο του Δήμου ένας από τους οφειλέτες αυτούς και κατέβαλε το 25%-για το οποίο, άλλωστε, υπήρξαν και οι αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο-της κύριας οφειλής του, ένα ποσό της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ!

Κατατέθηκαν οι πρώτες προσφυγές
Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις από τους οφειλέτες αυτούς οι οποίοι αμφισβητούν τις οφειλές που τους βεβαιώθηκαν και δεν επιθυμούν να καταβάλουν το 25%. Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι, και ο ίδιος ο Δήμαρχος, είχε πει σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα αυτό, ότι ενδέχεται να υπάρχουν κάποια τυπικά λάθη σε ορισμένες οφειλές και ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κινηθούν δικαστικά.

Συγκεκριμένα, δεκτές έγιναν οι πρώτες δύο αιτήσεις που κατέθεσε στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, επιχειρηματίας της περιοχής μας προκειμένου να μην καταβάλλει τα ποσά που αντιστοιχούν σε οφειλές τους προς το Δήμο της Ρόδου.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, προσέφυγε στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου του, κ. Κώστα Σαρρή, για τις τρεις εταιρείες του, καταθέτοντας στο αρμόδιο δικαστήριο, ανακοπή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που έχει ληφθεί από το Δήμο της Ρόδου.

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στις 12 Ιουνίου και χθες το δικαστήριο εξέδωσε τις δύο από τις τρεις αποφάσεις, κάνοντας δεκτή την προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση αυτών των ταμειακών βεβαιώσεων που υπάρχουν για την κάθε εταιρεία.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος της Ρόδου δεν δύναται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κατάσχεση όπως θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μία απόφαση αφορά ταμειακή βεβαίωση ποσού περίπου 520.000 ευρώ και η δεύτερη 1.218.000 ευρώ, ενώ η Τρίτη, για την οποία εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου, ποσό 1.210.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, τη δικαστική οδό αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024