Αρρυθμίες στη λειτουργία της κοιλάδας των Πεταλούδων

Αρρυθμίες στη λειτουργία της κοιλάδας των Πεταλούδων

Αρρυθμίες στη λειτουργία της κοιλάδας των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Αρκετά τα προβλήματα όπως κάθε χρόνο

Με πολλές… αρρυθμίες φαίνεται πως ξεκίνησε να λειτουργεί για μια ακόμη σεζόν η Κοιλάδα των Πεταλούδων, σύμφωνα τουλάχιστον με καταγγελίες αναγνωστών στη «Ροδιακή».

Η ελλιπής φύλαξη, οι λιγότεροι ταμίες, η αύξηση του εισιτηρίου, αλλά και οι πεσμένοι κορμοί δέντρων που ακόμη… περιμένουν να τους απομακρύνει κάποιος, συνθέτουν μια σειρά από προβλήματα που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν έρθει φέτος αρκετές πεταλούδες στην κοιλάδα και η επισκεψιμότητα έχει ανέβει κατακόρυφα.

Ειδικότερα, οι καταγγελίες αναφέρουν πως λόγω της έλλειψης προσωπικού φύλαξης, πολλοί είναι εκείνοι οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν την μέθοδο της ρίψης πετρών για να πετάξουν οι πεταλούδες και να τις φωτογραφήσουν, αφού από τη φύση τους την ημέρα κοιμούνται.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, από χθες το εισιτήριο από τρία ευρώ αυξήθηκε στα πέντε, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθούν οι τουριστικοί πράκτορες, οι ξεναγοί ή οι άλλοι εμπλεκόμενοι, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως τόσο οι ίδιοι, όσο και οι επισκέπτες. Μάλιστα ναι μεν έχουν δημιουργηθεί καινούργιες τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού, όμως και εκεί υπάρχει επιπλέον χρέωση 50 λεπτών.

Ένα ακόμη σημαντικό - ίσως το σημαντικότερο- πρόβλημα αφορά στους ταμίες. Αν και υπάρχουν τέσσερα ταμεία, απασχολούνται μόλις τρία άτομα, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήδη από την Καλόπετρα, αλλά και από την καντίνα προς το μουσείο, η είσοδος να είναι ελεύθερη μετά τις 15.00 και ορισμένοι οδηγοί λεωφορείων να αποβιβάζουν σε εκείνα τα σημεία τους επισκέπτες, οι οποίοι εισέρχονται στην Κοιλάδα χωρίς εισιτήριο. Υπολογίζεται ότι τα χαμένα εισιτήρια σε καθημερινή βάση ανέρχονται περίπου σε 150 με 200 ευρώ.

Επιπροσθέτως ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα είναι η απουσία εργατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη οι κορμοί των δέντρων που έχουν πέσει παραμένουν στο ίδιο σημείο, χωρίς να έχουν μαζευτεί, με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα ακόμη… αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι