Σε γερμανικό όμιλο πουλήθηκε ο τουριστικός οργανισμός Κuoni

Σε γερμανικό όμιλο πουλήθηκε ο τουριστικός οργανισμός Κuoni

Σε γερμανικό όμιλο πουλήθηκε ο τουριστικός οργανισμός Κuoni

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Στο μεγάλο Γερμανικό όμιλο REWE στον οποίο ανήκει και το Der Touristic, πωλήθηκε τελικά ο Eλβετικός τουριστικός οργανισμός KUONI με έδρα την Αγγλία.

Όπως ανακοινώθηκε χτες το ευρωπαϊκό κομμάτι του οργανισμού που καλύπτει επίσης την Ελβετία τη Σκανδιναβία και τις χώρες Μπενελούξ πωλήθηκε αλλά το ύψος του ποσού και οι λεπτομέρειες της εξαγοράς του δεν έγιναν γνωστά μετά από συμφωνία των δύο πλευρών.
Ο Derek Jones διευθύνων σύμβουλος της Kuoni UK χαρακτήρισε τις εξελίξεις ιδιαίτερα θετικές για την Kuoni UK και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα συμβάλει στην ανάπτυξη του Kuoni.


Η συμφωνία, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σημειώνεται ότι ο όμιλος Κuoni εξακολουθεί να αναζητά αγοραστή και για το κομμάτι του σε Ινδία, Χονγκ Κονγκ και Kίνα.
Σημειώνεται ότι η είδηση για τις προθέσεις του Kuoni να πωλήσει το αντικείμενό του είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου και είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον ανάμεσα στους άλλους οργανισμούς για την εξαγορά του.


Για τις εξελίξεις το tornosnews.gr αναφέρει τα εξής: «Στον γερμανό τουρ οπερέιτορ DER Touristik πέρασαν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις tour operating του ομίλου Kuoni.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των Kuoni Ην. Βασιλείου όσο και τις επιχειρήσεις tour operating του ομίλου σε Ελβετία, Σκανδιναβία και Μπένελουξ. Οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων αυτών θα συνεχίσουν να διεξάγονται με τα ίδια brand.
Έπειτα από την εξαγορά, ο όμιλος Rewe, στον οποίο ανήκει ο DER, αποκτά το δικαίωμα χρήσης του brand της Kuoni σε Ελβετία και Ην. Βασίλειο, ενώ ο όμιλος της Kuoni διατηρεί την ιδιοκτησία του brand Kuoni.


Οι επιχειρήσεις που απέκτησε η DER Touristik απασχολούν 2.350 εργαζομένους και διοικητικά θα αποτελέσουν μέρος του τμήματος ταξιδίων της DER Touristik.
Πέρυσι, οι ίδιες επιχειρήσεις είχαν τζίρο 2 δισ. ελβετικά φράγκα ενώ η εξαγορά τους τοποθετεί την DER Touristik ανάμεσα στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρίες της Ευρώπης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, μετά την εξαγορά, η DER Touristik αποκτά νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις διακοπών παραλίας όπως και στις διεθνείς πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχειακών κρατήσεων και άλλων υπηρεσιών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή εξαγοράς ή λεπτομέρειες του συμβολαίου. Ωστόσο, εκκρεμεί η έγκρισή της από τις σχετικές αρχές ανταγωνισμού της Ευρώπης και της Ελβετίας.


Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και προβλέπεται να έχει κόστος στα αποτελέσματα του ομίλου της Kuoni ύψους 180 εκατ. ελβετικών φράγκων.
Η Kuoni ευελπιστεί να ολοκληρώσει φέτος την έρευνα εξεύρεσης αγοραστή για τις επιχειρήσεις tour operating σε Ινδία, Χονγκ Κονγκ και Κίνα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο