Δραματικές ώρες στις Βρυξέλλες - Στον αέρα η συμφωνία, το ΔΝΤ δεν κάνει βήμα πίσω

Δραματικές ώρες στις Βρυξέλλες - Στον αέρα η συμφωνία, το ΔΝΤ δεν κάνει βήμα πίσω

Δραματικές ώρες στις Βρυξέλλες - Στον αέρα η συμφωνία, το ΔΝΤ δεν κάνει βήμα πίσω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 331 ΦΟΡΕΣ

Στον «αέρα» βρίσκεται η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας τις τελευταίες ώρες, μετά την απόρριψη μέρους των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς αλλά και την απόρριψη από την Αθήνα των ακραίων μέτρων που ζητά το ΔΝΤ.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εταίρων διαρκεί πολλές ώρες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για αργότερα η συενδρίαση του Eurogroup που θα ξεκινούσε στις 8 το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας αβέβαιη την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε πρόοδος το απόγευμα μεταξύ των δανειστών δήλωσε σύμφωνα με το Reuters: «Παραμένει πολύ αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Δεν έχουμε ακόμα συμφωνία».

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο,
με τα διεθνή πρακτορεία να μεταδίδουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλειδωμένος μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών, που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας, και συζητούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν την έναρξη του Eurogroup.

Παράλληλα η συνεδρίαση των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης το λεγόμενο EuroWorking Group που συνεδρίασε δεν φαίνεται να είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και όλες οι αποφάσεις μετατίθενται για το Eurogroup.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση και να μην θέλει να υποχωρήσει ενώ Ελληνες αξιωματούχοι δήλωναν ότι οι δανειστές εμφανίζονται σα να μη θέλουν να κλείσει η συμφωνία, σα να επιθυμούν κατάρρευση των συνομιλιών και ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιδιώξεις

Ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες με στόχο την άρση του νέου αδιεξόδου που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες από την πλευρά του ΔΝΤ σε σχέση με τις ελληνικές προτάσεις. Το Ταμείο διατηρεί τη σκληρή του στάση και εμφανίζεται αμετακίνητο στις θέσεις του.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα διαπραγματευτούν με την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και επιθυμούν η Αθήνα να καταλήξει σε συμφωνία σήμερα ακόμα και αν χρειαστεί οι συζητήσεις να συνεχιστούν όλο το βράδυ.

«Οι επικεφαλής των χωρών της ΕΕ δεν αναμένεται να διαπραγματευτούν», είπε ο αξιωματούχος που συμμετέχει στις προετοιμασίες για την σύνοδο κορυφής.

«Οι προσδοκίες τους είναι να καλωσορίσουν μια συμφωνία που θα κλείσει στο Eurogroup, ακόμα και αν χρειάζεται οι υπουργοί Οικονομικών να εργαστούν ακόμα και το βράδυ μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10