Από άστεγος στην Κρήτη βρέθηκε πρόεδρος εταιρείας στη Ρόδο

Από άστεγος στην Κρήτη βρέθηκε πρόεδρος εταιρείας στη Ρόδο

Από άστεγος στην Κρήτη βρέθηκε πρόεδρος εταιρείας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1704 ΦΟΡΕΣ

Την προσεχή Τρίτη θα συνεχιστεί στην Κρήτη η δίκη των 10 ατόμων που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα στην Κρήτη από την ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2014, και αφού είχε καταφέρει να εξαπατήσει Δημόσιο και επιχειρηματίες ακόμη και από την περιοχή μας προκαλώντας τους ζημία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!

Κατά την χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσε μάρτυρας «κλειδί» ο οποίος μάλιστα δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο και είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Σύμφωνα με το «creta live.gr» ο 58χρονος μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι τον βρήκαν και τον πήραν από τα παγκάκια στην Αθήνα που έμενε και τον πήγαν διαδοχικά σε Ρόδο, Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο όπου τον έβαζαν και υπέγραφε αναλαμβάνοντας χρεοκοπημένες εταιρίες. Ο 58χρονος ανέφερε χαρακτηριστικά "Σαν τραπουλόχαρτα περνούσαν οι επιταγές από μπροστά μου εγώ μόνο υπέγραφα"

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είχε υποψιαστεί τι συνέβαινε παρά μόνο στην πορεία βλέποντας τις συνθήκες και δεχόμενος απειλές για ζωή του συνειδητοποίησε ότι έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Το 2012 ωστόσο όπως είπε βρήκε τη δύναμη και αφού είχαν αρχίσει ενοχλήσεις από εφορία για επιταγές που έσκαγαν και σηκώθηκε και έφυγε. Όπως ισχυρίστηκε, δεν έχει βάλει τίποτα στην τσέπη του και οι κατηγορούμενοι του παρείχαν διαμονή, διατροφή και ένα χαρτζιλίκι.

Στην κατά αντιπαράσταση εξέταση του 58χρονου με υπάλληλο, ο τελευταίος είπε ότι τον αναγνώρισε καθώς είχε πάει με μια γυναίκα και αγόρασαν είδη για ανακαίνιση του Διογένης Παλλάς. Ο 58χρονος ανέφερε ότι δεν είναι έτσι και πως οι άλλοι έπαιρναν τα πράγματα και εκείνος δεν εμφανιζόταν πουθενά.

Το δικαστήριο επέμεινε πολύ στο γεγονός ότι είχε μεγάλη διάρκεια αυτό γιατί δεν έκανε πίσω νωρίτερα, ενώ ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι του σε σχέση με τους ισχυρισμούς του ... ότι εμφανιζόταν σαν πρόεδρος χωρίς ουσιαστικό ρόλο.
Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι από το δικαστήριο παρέλασαν αξιόπιστοι μάρτυρες που ανέφεραν ότι αυτός ήταν το αφεντικό και χωρίς αυτόν δεν γινόταν τίποτα ...

Ο 58χρονος ισχυρίστηκε ότι δεχόταν απειλές ενώ μέχρι και σήμερα ζήτησε την προστασία του εισαγγελέα. "Του έλεγαν ή θα κάνεις αυτό που θέλουμε ή θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι".
Χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας της δίκης είναι οι καταθέσεις παθόντων που περιέγραφαν πως βρέθηκαν με ακάλυπτες επιταγές 100δων χιλιάδων ευρώ στα χρηματοκιβώτια τους τι οποίες αν και είχαν διαβεβαιώσεις από τον βασικό κατηγορούμενο και από τα δυο αδέρφια τουριστικούς πράκτορες αυτές ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν.

Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες θεωρούν ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και ότι οδηγούσαν στην καταστροφή τις επιχειρήσεις που ... έβαζαν το πόδι τους ...

Οι απολογίες
Ο 45χρονος βασικός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η δική του σχέση με την υπόθεση είναι προϊόν επιχειρηματικής, οικονομικής συναλλαγής, ενώ σε σχέση με τον 58χρονο βασικό μάρτυρα είπε ότι ο 58χρονος τον προσέγγισε και ότι αυτός βρίσκεται πίσω από όλη την υπόθεση.

Ο 58χρονος τους έπεισε, είπε ο 45χρονος, ότι και την εμπειρία και την επιχειρηματική δυναμική είχε. "Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που μοιράζει δεξιά - αριστερά επιταγές, να έρχεται τώρα και να μιλάει για αχυρανθρώπους, για να γλιτώσει τον εαυτό του" - είπε ο 45χρονος.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 9 το πρωί με την πρόταση της Εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο