Μόνο χρήστες δηλώνουν και οι τέσσερις συλληφθέντες

Μόνο χρήστες δηλώνουν και  οι τέσσερις συλληφθέντες

Μόνο χρήστες δηλώνουν και οι τέσσερις συλληφθέντες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

Θα απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια για τη διακίνηση ηρωΐνης και χαπιών

Αρνούνται τις κατηγορίες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών που διαλευκάνθηκε πριν τρεις μέρες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται προκειμένου αύριο να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Μανώλη Βλάχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 29χρονος που αποφυλακίστηκε πριν από μερικές ημέρες, ισχυρίστηκε πως τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του τις είχε αποκλειστικά και μόνο για χρήση που θα έκανε εκείνος μαζί με την 39χρονη φίλη του καθώς και οι δύο είναι άτομα εξαρτημένα εδώ και χρόνια.

Σε ότι αφορά την συνάντηση που είχε στην Ιαλυσό και στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία έδωσε ναρκωτικές ουσίες σε άγνωστο άτομο, ο 29χρονος παραδέχτηκε ότι συνάντησε κάποιον ψαρά στον οποίο πράγματι έδωσε μικροποσότητα ηρωίνης έναντι ενός χυμού και ενός πακέτου τσιγάρων!

Καμία σχέση με αγοραπωλησία ναρκωτικών δηλώνει ότι έχει και η 39χρονη η οποία δηλώνει εξαρτημένη και χρόνια χρήστης. Επίσης ο 32χρονος αδελφός της αρνείται ότι έχει την παραμικρή εμπλοκή και δηλώνει ότι απλώς του ζήτησε η αδελφή του να την μεταφέρει μαζί με τον 29χρονο καθώς είχε χαλάσει το μηχανάκι της, ενώ δεν ήταν μπροστά σε κάποια συναλλαγή αφού λόγω κίνησης έκανε το γύρο του τετραγώνου με το αυτοκίνητό του.
Και οι τέσσερις πάντως αναμένεται να δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις αύριο στην ανακρίτρια Ρόδου.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν πριν λίγο καιρό στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία ότι ο 29χρονος με την 39χρονη φίλη του κατείχαν ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών, τις οποίες διακινούσαν συστηματικά σε τοξικομανείς στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης έθεσαν τους εμπλεκόμενους σε διακριτική παρακολούθηση οπότε και στις 24 Ιουνίου 2015 το μεσημέρι εντόπισαν τον 33χρονο ο οποίος μετέβη στο σπίτι του ζευγαριού στην Ιαλυσό και προμηθεύτηκε ναρκωτικά.

Σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 33χρονο όταν τον ακινητοποίησαν βρήκαν στην κατοχή του «φιξάκια» ηρωίνης συνολικού βάρους 3,5 γραμμαρίων.
Παράλληλα και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διακριτής παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι, ο 29χρονος και η 39χρονη επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος και προσέγγισαν σημείο, όπου συνάντησαν άγνωστο άτομο στο οποίο πούλησαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο που διενέργησαν βρήκαν στην κατοχή του 29χρονου το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή 39χρονης ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην κατοικία τους, όπου βρέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 20,5 γραμμαρίων «σπασμένη», μικροποσότητα και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 67 ναρκωτικά χάπια.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο