Τσιγγάνοι έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Τσιγγάνοι έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Τσιγγάνοι έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 771 ΦΟΡΕΣ

Τρεις αθίγγανοι και ένας ομόφυλός τους θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε μία προσπάθεια να μειώσουν την ποινή των 8 ετών κάθειρξης που τους έχει επιβληθεί πρωτόδικα, κατηγορούμενοι για τα χρήματα και τα κοσμήματα που κατάφεραν να αφαιρέσουν το καλοκαίρι του 2012 από ανυποψίαστους πολίτες της Ρόδου, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε υποσχόμενες ότι θα έχουν ερωτική επαφή μαζί τους!

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2013 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου καταδίκασε ερήμην τους τέσσερις ΡΟΜΑ σε κάθειρξη 8 ετών τον καθένα και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας ακόμη αθίγγανος για ηθική αυτουργία στις διακεκριμένες κλοπές, ο οποίος εκπροσωπήθηκε δια του συνηγόρου του κ. Στέφανου Καψάλη και απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και όπως έγινε γνωστό, οι δύο γυναίκες υποσχόμενες σε άνδρες που συναντούσαν, ότι θα είχαν ερωτική επαφή μαζί τους κατάφερναν να τους αφαιρούν χρήματα και χρυσαφικά που είχαν μαζί τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 24-8-2012 στη Ρόδο, διέπραξαν (3) κλοπές σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, από τους οποίους αφαίρεσαν (2) χρυσές αλυσίδες λαιμού, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.200 €».

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Αυγούστου 2012 αφαίρεσαν στον χώρο υποδοχής ενοικιαζομένων δωματίων στο Φαληράκι από την τσέπη του σορτς του ιδιοκτήτη του ακινήτου ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 1.200 ευρώ, και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Επίσης στις 24 Αυγούστου στην παραλία Παραδεισίου αφαίρεσαν θωπεύοντας από οδηγό δικύκλου μία χρυσή αλυσίδα λαιμού μαζί με το σταυρό της αξίας 1000 ευρώ.
Τέλος στις 11 Αυγούστου στην Παστίδα αφαίρεσαν από θαμώνα καφέ μπαρ μία χρυσή καδένα λαιμού με το ζώδιο του αξίας 800 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

17 συλλήψεις χθες στο λιμάνι της Ακαντιάς για πλαστά έγγραφα

Φυλάκιση 7 μηνών σε 37χρονο για κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείου

Ψώνισαν ρούχα δύο αδελφές αλλά... ξέχασαν να πληρώσουν

«Ήμουν μεθυσμένος» δικαιολογήθηκε για τα καμώματά του 41χρονος

Ύποπτη και περίεργη... η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι

4 χιλ. δολάρια έκαστος πλήρωσαν 25 αλλοδαποί για να μεταφερθούν από την Ντάτσα της Τουρκίας στη Σύμη

Συνελήφθη ο κυβερνήτης σκάφους που μετέφερε μετανάστες στη Σύμη

Στον ανακριτή 31χρονος Ολλανδός που μετέφερε πέντε αλλοδαπούς