Τους τσάκωσαν οι αστυνομικοί την ώρα της αγοραπωλησίας

Τους τσάκωσαν οι αστυνομικοί  την ώρα της αγοραπωλησίας

Τους τσάκωσαν οι αστυνομικοί την ώρα της αγοραπωλησίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 302 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Επ’ αυτοφώρω την ώρα που έδινε ποσότητα ηρωίνης σε 30χρονο, συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, 29χρονος και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών, εντοπίστηκε μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ο 29χρονος τη στιγμή που στιγμή που πουλούσε ηρωίνη στον 30χρονο.

Άμεσα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τους ακινητοποίησαν, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 155,4 γραμμαρίων
• Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ
• Σύνεργα συσκευασίας ναρκωτικών

Επίσης και ο 30χρονος εντοπίστηκε να κατέχει διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 29χρονου, ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε, οδηγήθηκαν χθες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Ιωάννη Χαρίτο στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Οι δύο άνδρες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα στις 10 το πρωί προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσουν.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν περίπου έναν χρόνο ο 29χρονος είχε κατηγορηθεί για παρόμοια υπόθεση και μάλιστα είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του για ναρκωτικά και οπλοκατοχή ενώ είχαν κατασχεθεί 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 3 μαχαίρια, 19 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου κ.α.

Η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει στις 7 Απριλίου 2014 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών εντοπίστηκε ύστερα από διακριτική παρακολούθηση «καβάτζα» ναρκωτικών σε αγρόκτημα που διατηρούν οι κατηγορούμενοι σε δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν οι δράστες και βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αχυρώνα του αγροκτήματος τους συνολικά τα ακόλουθα:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 2 κιλών και 493,8 γραμμαρίων, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος κατείχαν επιμελώς συσκευασμένο μέσα σε πλαστικό δοχείο με σκοπό τη διακίνησή της σε τοξικομανείς
• Δυο (2) ναρκωτικά χάπια
• Δέκα εννέα (19) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• Τρία (3) μαχαίρια με λάμες μήκους από δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων