Συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης Έλληνας δουλέμπορος στην Τήλο

Συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης Έλληνας δουλέμπορος στην Τήλο

Συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης Έλληνας δουλέμπορος στην Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Μαζικές οι αφίξεις μεταναστών σε όλα τα νησιά

«Απόβαση» παράτυπων μεταναστών σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στα νησιά μας, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται σε μερικές ...εκατοντάδες! Την ίδια ώρα στην Τήλο λιμενικοί μετά από καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν 62χρονο Έλληνα που μετέφερε 47 αλλοδαπούς με ταχύπλοο σκάφος το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και βούλιαξε!

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στις 7 το απόγευμα όταν πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε να αποβιβάζει στην περιοχή «Άγιος Σέργης» που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τήλου συνολικά 47 παράτυπους μετανάστες Συριακής καταγωγής. Πρόκειται για 23 άνδρες, 10 γυναίκες και παιδιά τα οποία και φιλοξενούνται στο νησί.

Άμεσα μόλις ενημερώθηκαν σχετικά δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού (ένα από τη Ρόδο και ένα από τη Σύμη) έσπευσαν στο σημείο και καταδίωξαν τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, ο οποίος όχι μόνο δεν υπάκουσε στις συστάσεις των λιμενικών αλλά πραγματοποίησε και επικίνδυνους ελιγμούς κατά τους οποίους εκδηλώθηκε φωτιά στο σκάφος!

Μέχρι και βολές στον αέρα για εκφοβισμό χρειάστηκε να ρίξουν οι λιμενικοί οι οποίοι τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο και να συλλάβουν τον 62χρονο Έλληνα για διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Όπως έγινε γνωστό, το ταξίδι των αλλοδαπών ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα από το Μαρμαρίς για να καταλήξουν στην Τήλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος φέρεται και παλαιότερα να είχε κατηγορηθεί σε υπόθεση μεταφοράς αλλοδαπών σε άλλη περιοχή της χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση ο 62χρονος κρατείται προκειμένου να προσαχθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για να του ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Όμως δεν ήταν μόνο αυτοί οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στην Τήλο, αφού χθες στις 8.30 το πρωί, άλλα περίπου 50 άτομα εντοπίστηκαν στο Μεγάλο Χωριό βόρεια του νησιού.
Και για τις δύο υποθέσεις προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Επιχείρηση διάσωσης στην Αλιμιά
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης συνολικά 101 παράτυπων μεταναστών που τα κυκλώματα διακίνησης τους είχαν εγκαταλείψει στην Αλιμιά, πραγματοποιήθηκε προχθές στην περιοχή μας.
Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ξεκίνησε το απόγευμα προχθές και ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με την μεταφορά δέκα αλλοδαπών που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας με ελικόπτερο σούπερ πούμα, στην Ρόδο.

Οι πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ και οι δέκα φιλοξενούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 91 αλλοδαπούς μεταφέρθηκαν με σκάφη του Λιμενικού στην Χάλκη και φιλοξενούνται στο σχολείο του νησιού.

Για την διάσωση των παράτυπων μεταναστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Στις 30/06/2015 και ώρα 23:00 η Υπηρεσία μας έλαβε εντολή από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ) να αποστείλει στην νήσο Αλιμιά ομάδα πυροσβεστών διασωστών για να συνδράμει τους άντρες του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση 100 λαθρομεταναστών που αποβιβάστηκαν με άγνωστο σκάφος στο νησί.

Η αποστολή, αποτελούμενη από πέντε υπαλλήλους της Π.Υ Ρόδου, μετέβη με σκάφος του Λιμενικού στο νησί και κατά την άφιξή της διαπίστωσε ότι90 από τους λαθρομετανάστες είχαν οδηγηθεί σε προσβάσιμο λιμανάκι από όπου μπορούσαν να τους περισυλλέξουν σκάφη, ενώ 10 από αυτούς που ήταν τραυματισμένοι και με προβλήματα υγείας είχαν παραμείνει σε δύσβατο σημείο του νησιού.

Όταν τους πλησίασαν οι πυροσβέστες διαπίστωσαν πως μεταξύ αυτών υπήρχαν δυο γυναίκες τραυματισμένες, ένας άντρας και μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα και τρία ανήλικα παιδιά. Αμέσως από τον επικεφαλής αξιωματικό ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, τύπου Σούπερ Πούμα το οποίο επενέβη τις πρωινές ώρες για τη μεταφορά των τραυματιών στην Ρόδο».

Επίσης για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου η οποία έχει ως εξής:
«Στις 30-06-2015 και περί Ω/ 23:00' οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κλήθηκαν από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), να συμμετάσχουν σε ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης προσώπων τρίτων χωρών που επιχειρώντας να εισέλθουν στην χώρα εγκλωβίστηκαν στην βραχονησίδα Αλιμνιά, νησί του Αιγαίου, το οποίο βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

Επιδείξαμε με επιτυχία και αυτοθυσία το ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό μας πρόσωπο ανταποκρινόμενοι στο καθήκον μας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ( μεταφορά στο χώρο των επιχειρήσεων με σκάφος του Λιμενικού Σώματος χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε ).

Τελικώς από τους συνολικά 100 συνανθρώπους μας, χρειάστηκε η συνδρομή της υπηρεσίας μας σε συνολικά 10 από αυτούς ( παιδιά , ηλικιωμένοι, τραυματίες και ασθενείς) που είχαν παραμείνει σε δύσβατο σημείο του νησιού. Όμως με αφορμή αυτού του συμβάντος και επειδή οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας μας καλούνται να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις περίπλοκες και ιδιαίτερα δύσκολες, αφού δεν γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν στο χώρο επέμβασης, ζητάμε σε ανάλογες περιπτώσεις επέμβασής μας να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ειδικότερα ζητάμε την συμμετοχή του ΕΚΑΒ και την συνοδεία από κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό. Επίσης ζητάμε την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή μεταφορά μας στο χώρο των συμβάντων.

Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος είναι έτοιμοι να προσφέρουν με αυτοθυσία κάθε αναγκαία βοήθεια σε διακινδυνεύοντες συνανθρώπους μας, ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία έχει κάθε υποχρέωση να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κατά τις επιχειρήσεις».

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο