Παγίδες για μολυσμένα κουνούπια απο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Παγίδες για μολυσμένα κουνούπια απο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Παγίδες για μολυσμένα κουνούπια απο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Ειδικές παγίδες για τον εντοπισμό μολυσμένων κουνουπιών, στέλνει στην Κω το ΚΕΕΛΠΝΟ σε μία προσπάθεια να ληφθούν μέτρα για την προστασία του ντόπιου πληθυσμού από την ελονοσία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ρ» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για τη δημόσια υγείας Νίκος Καραμαρίτης το κέντρο αποφάσισε να στείλει στο νησί τρεις παγίδες που θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.

Τα κουνούπια που θα παγιδευτούν θα σταλούν στην Αθήνα σε ειδικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν ανάμεσά τους υπάρχουν διακομιστές όπως λέγονται, της ελονοσίας, που μπορούν να διαδώσουν τη νόσο στον πληθυσμό.

Πάντως από τη μέρα που εντοπίστηκε το κρούσμα ελονοσίας σε μετανάστη που βρέθηκε στο νησί, οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή στη Κω, ενώ γίνεται χρήση εντομοαποθητικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα των κουνουπιών είναι μεγάλο στην Κω καθώς πέρσι δεν έγινε κουνουποκτονία, με αποτέλεσμα φέτος η περιφέρεια που ανέλαβε το σχετικό έργο να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να το αντιμετωπίσει.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο